İK ve koçluk ayrılmaz ikili

Güncelleme Tarihi:

İK ve koçluk ayrılmaz ikili
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2014 11:43

Uluslararası Profesyonel Koçluk Derneği (UPKD-ICF Türkiye), ‘Koçluk Buluşmaları’nın ilkini, PERYÖN - Türkiye İnsan Yönetimi Derneği işbirliği ile Bahçeşehir Üniversitesi’nde gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Koçluğun kurumlardaki yansımalarının anlatıldığı etkinlikte hem koçluk mesleği hakkındaki son gelişmeler hem de ‘Yetenek Yönetimi ve Koçluk’ konulu bir panel ve ‘Yeniden Yapılanma, Küçülme Sürecinde Koçluk’ konulu söyleşi ile gündeme taşındı.

CarreforuSA İK Direktörü, İcra Kurulu Üyesi ve PERYÖN Etik Kurul Başkanı Asena Yalınız, Bayer İK Eğitim Yöneticisi Biran Yılancıoğlu, Vodafone Türkiye Yetenek Geliştirme Direktörü Bülent Bayram ve PERYÖN Yönetim Kurulu Üyesi ve Digiturk, İK Organizasyonel Gelişim Grup Müdürü Dr. Çağlayan Aktaş’ın panelist olarak katıldığı Yetenek Yönetimi ve Koçluk panelinin moderatörlüğünü ise Hürriyet İK Editörü Burcu Özçelik Sözer üstlendi. Panelde; hem kurum hem de çalışan gözünde değişen koçluk algısı, şirketlerin koç seçimi yaparken dikkat ettikleri noktalar, koçluk alan kurumlardaki değişen başarı grafikleri ve yetenek yönetiminde koçluk konuşuldu.

Panelistler özetle; koçluk kavramının yaklaşık 10 yıldır insan kaynakları birimlerinin gündeminde olduğunu, bugün sadece tepe yöneticilerinin değil tüm çalışanların faydalandığını, insan kaynakları ile koçluğun birbirinden ayrılamaz iki kavram olduğunu ve özellikle yetenek yönetimi havuzundaki başarılı isimlerin koçluk aldığında performanslarının daha da arttığını söylüyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!