Volkan Demirel için flaş sözler: Sen akıllı olacaksın!

Güncelleme Tarihi:

Volkan Demirel için flaş sözler: Sen akıllı olacaksın
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2014 10:03

Fenerbahçe'de cezası biten ve Akhisar Bld. maçında kaleye geçmesi beklenen Volkan Demirel hakkında iki efsaneden iki ayrı görüş geldi.

Haberin Devamı

Bugün gazetesine konuşan Fenerbahçe'nin efsane isimlerinden Engin İpekoğlu ve Galatasaray'ın unutulmaz kalecisi Hayrettin Demirbaş şu sözleri kullandı:

ENGİN İPEKOĞLU: Deneyimli eldivenin kaleye dönmesinden yanayım. Cezalıyken, Mert oynadı. Formsuzluk nedeniyle bıraksa zaten geri dönemezdi...
Fenerbahçe Kalecisi Volkan Demirel, Süper Kupa Finali’nde Galatasaray ile yaptıkları karşılaşmada kurtardığı penaltının ardından Sarı-Kırmızılı futbolcu Melo’nun üstüne zıplamış ve 3 maç ceza almıştı. Deneyimli eldiven, bu ceza nedeniyle sezonun ilk 3 haftasını kaçırmıştı. Cezası biten Volkan’ın yarın yapılacak Akhisar maçında kaleye geçmesi bekleniyor. Ne var ki bu süreçte kaleyi koruyan Mert’in de başarılı performansı “Volkan kaleye geçmeli mi” sorusunu akıllara getirdi. Biz de bunu Türk kaleciliğinin iki efsanesi Engin İpekoğlu ile Hayrettin Demirbaş’a sorduk.

AYNISI BAŞIMA GELDİ

Fenerbahçe ile özdeşleşen isimlerden olan İpekoğlu, Volkan’ın kaleyi devralması gerektiğini söyledi. Aynı durumu Rüştü Reçber ile yaşadıklarını belirten İpekoğlu, “Sakatlandım, kaleyi Rüştü korumaya başladı. İyileşip eski formumu yakaladım fakat Rüştü kaleyi devralınca başarılı performans göstermişti ve hocamız Parreira da onunla devam etti. Volkan formsuzken değil cezalıyken Mert oynadı. Formsuzluk nedeniyle kaleyi devretmiş olsa, Mert devam edecekti. Cezası biteni keserseniz küsme riski de var” ifadelerini kullandı. “Fenerbahçe, Volkan’la devam mı edecek, ‘tamam mı’ diyecek... Bir anlamda bunun kararı belli olacak” diye ekledi.

"SEN AKILLI OLACAKSIN"

HAYRETTİN DEMİRBAŞ: Volkan oynatılmazsa ‘Bir daha böyle yaparsam kaleye geçemem, aklımı başıma toplayayım’ der. Rakiplerin her türlü hareketi yapabilir. Sen akıllı olacaksın!
Galatasaray’ın unutulmazları arasında yer alan Hayrettin Demirbaş, Mert Günok’a sahip çıktı. Mert’in kesilmesinin genç kaleciye haksızlık olacağını belirten Demirbaş, “3 haftadır iyi oynayan bir Mert Günok var. Ben olsam kesmem. Böylece, Volkan da ‘Ben bir daha böyle yaparsam bu kaleye geçemem. Aklımı başıma toplayayım ve bir daha yapmayayım’ der. Kabul etmek gerekir ki Volkan, penaltı kurtararak önemli bir iş yaptı ama rakibinin üzerine çıkarak sevinmeyeceksin. Rakibin profesyoneldir, seni kızdırmak için her türlü hareketi yapabilir. Sen akıllı olacaksın” dedi.

RIDVAN'A VURMUŞTUM
Yaşadığı bir olaya da değinen Demirbaş, “Rıdvan Dilmen ile bir maç içinde polemiğim olmuştu. Fenerbahçe lehine penaltı kararı verildikten sonra Rıdvan ile tartışmış, kendisine vurmuştum. O dönem var olma savaşı veriyordum. Beyin kaldırmıyor, robotlaşıyorsunuz. İnsan o an ne yapacağını bilemiyor. Fakat insan olduğumuzu, duygusal bir varlık olduğumuzu, kaliteli bir insan olduğumuzu unutmamamız lazım. O pozisyonda bir hatam olmuştu ve kendimi hâlâ affedemiyorum, kendime kızıyorum. Rıdvan ne yaparsa yapsın ben ona vurmamalıydım” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!