İşte umut sahili

Güncelleme Tarihi:

İşte umut sahili
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2014 01:25

BODRUM’un Ortakent Mahallesi’nde, Türkiye üzerinden Avrupa ülkelerine gitmek isteyen kaçak mültecilerin yasadışı yollardan Yunan adalarına geçiş yaptığı bir nokta, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından tespit edildi. Yetkililerin dün bulduğu bu ıssız sahilde, DHA objektifine de çarpıcı görüntüler yansıdı.

Haberin Devamı

YARISI SUDA TEKNE
Bodrum’da devriye görevi yapan Sahil Güvenlik ekibi, Ortakent Mahallesi Kabakum Plajı yakınlarında batan tekne olduğu ihbarı üzerine, bölgeye gitti. Makiliklerin denize uzandığı ıssız sahilde yarı batık bir tekne tespit eden ekipler, kıyıdan birkaç metre açıkta yarısına kadar suya gömülü 5 metrelik ‘Leydi’ adlı fiber sürat teknesini plaja çekti. Tekne çekiciye yüklenip götürülürken, kaçak taşımak için kullanıldığı sanılan teknenin zeminine yeni paspaslar serildiği, oturmak için de seyyar koltuklar konduğu belirlendi.
CAN SİMİDİ, POMPA
Sahil Güvenlik ekibi, teknenin bulunduğu bölgede genişlettiği aramada, kuytu yerde kıyafetler ve diğer malzemeler de buldu. Makiliklerin içinde bulunan kışlık kaban, mont, çorap, kazak gibi giyim eşyalarıyla battaniye, sırt çantası ve valizlerin, ‘umut yolculuğuna çıkan’ kaçak mültecilere ait oldukları belirlendi. Suda yapılan aramada en dikkat çekenler ise çok sayıda can simidi ve içi boş can simiti paketi, pompalar ile şambrellere rastlanması oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!