Takviye yolunda 3 Özel Harekatçı şehit

Güncelleme Tarihi:

Takviye yolunda 3 Özel Harekatçı şehit
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2014 01:25

BİTLİS-Diyarbakır karayolu üzerinde bulunan Arıcılık mevkisindeki polis noktasına dün, terör örgütü PKK tarafından saldırı düzenlendi.

Haberin Devamı

Saat 21.30’da yapılan saldırıda teröristler önce roket attı, ardından uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Polislerin karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Yaklaşık 10 dakika süren çatışmada teröristler kaçtı.

Haberin Devamı

Bu sırada olay yerine takviye için özel harekât polisleri gönderildi. Polisleri taşıyan zırhlı araç, olay yerine 600 metre mesafede virajı alamayarak devrildi. Araçtaki 5 polis yaralandı. Bitlis Devlet Hastanesi'nde tedaviye alınan polislerden Fatih Sağır, Mustafa Aslan ve Eyüp Emre Kan yapılan müdahaleye rağmen şehit oldu. Aynı kazada yaralanan Ramazan Sancaktar ve Mustafa Kızılay'ın tedavileri ise devam ediyor.

Önceki akşam Diyarbakır’da polise düzenlenen ve 1’i ağır 3 polisin yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı saldırıyı PKK’nın gençlik ve asayiş birimi olarak bilinen YDG-H üstlendi. Genelkurmay Başkanlığı internet sayfasından, Erzurum’un Karayazı ilçesindeki Elmalıdere Jandarma Karakol Komutanlığı’nda görev yapan jandarma devriye timine Güllü köyü Sella Sırtı bölgesinde, dört terörist tarafından uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulduğunu duyurdu. Açıklamada çatışmanın 25 dakika sürdüğü belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!