IŞİD’le savaş yetkisi aldı

Güncelleme Tarihi:

IŞİD’le savaş yetkisi aldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2014 01:28

İNGİLİZ Parlamentosu, Irak’ta IŞİD’e karşı yürütülen hava operasyonlarına katılmayı onayladı. Parlamentonun alt kanadı Avam Kamarası’nda yapılan oylamada, 524 milletvekili önergeye evet oyu verirken, 43 parlamenter hayır oyu kullandı.

Haberin Devamı

Önergede, ‘İngiltere’nin IŞİD’e yönelik Irak’taki hava operasyonuna katılabileceği, bunun Irak hükümetinin talebi doğrultusunda yapılacağı için yasal olacağı’ ifade edildi. Irak hükümeti, bu hafta BM Genel Kurulu’nda İngiltere’den IŞİD operasyonuna katılması için resmi talepte bulunmuştu. İngiltere’de hükümet askeri operasyon için parlamentonun onayını almak zorunda olmasa da 2003’teki Irak savaşından beri bu tür kararları meşrulaştırmak için parlamento onayı aranıyor.

‘TERÖRİST HALİFELİK’

Suriye’deki IŞİD hedeflerine yönelik operasyona destek verme konusunda ise muhalefet BM kararı alınmasında ısrar ediyor. İngiltere Başbakanı David Cameron oylama öncesi parlamentoya hitabında IŞİD için ‘psikopat teröristler’ ifadesini kullandı. Tehdidin kendilerinden uzak olmadığını söyleyen Cameron, “Eğer bunu halletmezsek, Akdeniz kıyılarında ve bir NATO üyesiyle sınırı olan terörist bir halifelikle karşı karşıya kalacağız” diyerek, IŞİD’in Türkiye sınırına dayandığına işaret etmiş oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!