‘Tecrübe’ ziyareti

Güncelleme Tarihi:

‘Tecrübe’ ziyareti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2014 01:27

Fas Krallığı Yüksek Öğretim ve Bilimsel Araştırma Bakanı Soumia Benkhaldoun başkanlığındaki heyet, Eğitimde Fatih Projesi’ni incelemek üzere MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

Haberin Devamı

Benkhaldoun ve heyette bulunan Bakan Kabine Şefi Atmani Abdelaziz, danışman Azze El Arabe Khallabi ve basın mensupları Mohamed Bergach, Abdelfattah Zouine’ye Yeğitek Genel Müdür Vekili Dinçer Ateş tarafından Eğitimde Fatih Projesi ve Eğitim Bilişim Ağı (EBA) hakkında genel bilgi verildi. Heyete daha sonra Eğitimde Fatih Projesi ve Eğitim Bilişim Ağı (EBA) hakkında sunum yapıldı. Sunumda Eğitimde Fatih Projesi’nin gerekçesi, pedagojik yönü, nasıl şekillendiği ve gelinen son durum hakkında bilgi verildi.

İŞBİRLİĞİ YAPALIM

Benkhaldoun, Eğitimde Fatih Projesi’ni çok beğendiğini ve işbirliği yapmak istediklerini belirterek, “Bizde de üniversite düzeyinde benzer bir proje var, ders içeriklerini elektronik ortama aktarmaya çalışıyoruz. Fakat ilköğretim ve ortaöğretim düzeyinde böyle bir uygulamamız bulunmuyor. Dünyada yapılan uygulamalar gösterdi ki eğitim teknolojilerinin, eğitime olumlu katkısı var. Kesin olan bir şey var ki, size bir teknik ekip gönderip tecrübelerinizden yararlanmak istiyoruz, Eğitimde Fatih Projesiyle ilgili tüm bilgileri öğrenmek istiyoruz” dedi.
Bakan Benkhaldoun, program çerçevesinde Gölbaşı’ndaki Erdem Beyazıt Anadolu Lisesi’ni de ziyaret etti. Sınıfta derse giren Benkhaldoun, Türkiye’nin eğitim konusunda çok büyük gelişmeler kaydettiğini vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!