CHP'li Mehmet Bekaroğlu: CHP bir daha bu şekilde böyle bir tartışmanın içinde olmayacak

Güncelleme Tarihi:

CHPli Mehmet Bekaroğlu: CHP bir daha bu şekilde böyle bir tartışmanın içinde olmayacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2014 08:04

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, ortaöğretimdeki türban düzenlemesine ilişkin, "CHP bir daha bu şekilde böyle bir tartışmanın içinde olmayacak" dedi.

Haberin Devamı

CNN Türk’te yayınlanan Şirin Payzın’ın sunduğu 360 Derece programına CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, Eğitim Bir Sen Başkanvekili Ahmet Özer ve Eğitim İş Sendikası Başkanı Veli Demir konuk olarak katıldı. Programda ortaöğretimdeki başörtüsü düzenlemesine ilişkin değerlendirmeler yapıldı.

''CHP BİR DAHA BU ŞEKİLDE BÖYLE BİR TARTIŞMANIN İÇİNDE OLMAYACAK''

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, gündemdeki ortaöğretime getirilen başörtüsü serbestisi tartışması için eğitimdeki sorunlara dikkat çekerek, "Hala türban konusunun konuşulması talihsizliktir. CHP bir daha bu şekilde böyle bir tartışmanın içinde olmayacak. Ortaokullarda bir başörtüsü tartışmasını abes, saçma buluyorum. Türkiye buraya bir daha kilitlenmesin. Eğitimin kalitesini masaya yatırsınlar" dedi.

''AK PARTİ’NİN BAKIŞI İLE EĞİTİM BİR SEN’İN BAKIŞI AYNI''

Canlı telefon bağlantısı ile programa konuk olan Eğitim İş Sendikası Başkanı Veli Demir konuya ilişkin, "Eğitimin ve çalışanlarının çok büyük sorunları var. Okullar açıldı, hala çocuklar okula yerleşemedi. Ama Eğitim Bir Sen, yeni, sorunlar eklemekle meşgul. Yeni yangınlar çıkarıyor. AK Parti’nin bakışı ile Eğitim Bir Sen’in bakışı aynı. Bu kadına bakışı da ortaya koyan, erkek egemen bir toplumun bakışı, kadını cinsel bir obje olarak gören bir anlayışın ürünü. Kadını ikinci sınıf bir yaratık olarak gören anlayışın ürünü. Arkasından kadını işten, ekonomiden, sosyal yaşamdan koparak anlayış gelir. Arkasından, medeni yasa kaldırılsın da denebilir" ifadelerine yer verdi.

''ERKEKLERİN FİZİKSEL YAPISI KADINLARIN KIZLARIN FİZİKSEL YAPISI FARKLIDIR''

Okullarda erkek egemen bir durumun söz konusu olduğunu, erkek çocukları ile kız çocuklarının fiziksel yapısının farklı olduğunu bu nedenle karma eğitimin sakıncalı olduğunu ifade eden Eğitim Bir Sen Başkanvekili Ahmet Özer, "Okullarda erkek egemen bir durum oluşmuş durumda şu an itibariyle. Çünkü erkeklerin fiziksel yapısı farklıdır. Kadınların, kızların fiziksel yapısı farklıdır. Gelişimleri farklıdır. Fiziksel gelişmelerden dolayı çocuklar arasında şiddet eğilimleri söz konusu. Bu şiddet eğilimlerinden dolayı da erkek çocuklar, kız çocuklarının üzerinde bir baskı unsuru olarak bir çok yerde göz önüne alınmış durumda. Dolaylısı ile sınıflara baktığımız zaman kız çocuklarının daha bir kenarda, geride olduklarını görüyoruz. Erkek çocuklarının egemenliği var okullarda. Bu bile çocuklar açısından sakıncalı bir durum" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!