‘Bir aya kalmaz temeli atacağız’

Güncelleme Tarihi:

‘Bir aya kalmaz temeli atacağız’
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2014 01:14

Uluslararası Belediye ve Çevre Fuarı’nın AKM’deki açılışını yapan Başkan Gökçek, kentin en büyük eksiklerinden biri olan fuar alanı konusunda konuştu: “Fuar alanı konusunda gerçekten Ankara için üzüntü içindeyiz. Ancak bir aya kalmaz temelini atacağız. Bundan sonra büyük fuarlar orada olacak.”

Haberin Devamı

Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) bu yıl 8’incisi düzenlenen, Uluslararası Belediye ve Çevre Fuarı düzenlenen törenle kapılarını açtı.
Açılışa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek’in yanı sıra AK Parti Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu, ATO Başkanı Salih Bezci ile çok sayıda bürokrat katıldı.
Başkan Melih Gökçek, Başkent’in fuar alanı konusunda yaşadığı sıkıntıyla ilgili, “Fuar alanı konusunda gerçekten Ankara için üzüntü içindeyiz. Nasip olursa fuar alanının yapımına önümüzdeki aylarda başlamış olacağız. İnşallah önümüzdeki sene fuarlarımızı yeni alanımızda yapmaya başlarız” diye konuştu.

EN ÇOK BEN GEZİYORUM

Fuar alanının Ankara için zaruret olduğunu vurgulayan Gökçek, bu tarz etkinlikleri çok faydalı gördüğüne dikkat çekerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Şunu çok rahatlıkla söyleyebilirim. Pek çok belediye başkanı fuar gezer ama herhalde dünyada en çok fuar gezen belediye başkanı benim. Fuarlar insanın ufkunu açar. Şu anda Ankara’nın güzelliği bir çok tarafta konuşuluyor. Ankara çok sayıda kent için örnek hale gelmişse bunun en büyük nedeni bu fuarlardan yararlanarak yapmış olduğumuz icraatlar.

Haberin Devamı

YENİ ÜRÜNLERLE TANIŞIYORUZ

Ben bu fuardan da mutlaka yararlanacağımızı, yeni yeni ürünlerle tanışacağımızı ve tanıştığımız bu ürünleri Ankara’ya kazandırmak için elimizden gelen gayreti sarf edeceğimizi ümit ediyorum. Ankara da olsun İstanbul da olsun özellikle belediyecilik üzerine açılan fuarlar daima Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve personelini alışveriş yapmaya bekler. Her seferinde bu tip fuarları gezdik, hoşumuza gidenleri seçtik, yasal prosedürü yerine getirerek alacaklarımızı aldık ve onları da Ankara’ya kazandırdık.”

Gökçek, fuar alanını gezerek, sergilenen malzemeler hakkında bilgi aldı.

SPOR ALETLERİNİ TEST ETTİ

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da, 8’inci Uluslararası Belediye ve Çevre Fuarı’nı gezdi. Fuar alanında belediyelere büyük kolaylık sağlayacak hizmet araçlarının yanı sıra park bahçe mobilyalarını inceleyen Yaşar, parklar için tasarlanan spor aletlerini test etti. İş makineleri ve park bahçe mobilyaları hakkında yetkililerden bilgiler alan Yaşar, fuarın hayırlı olmasını temenni etti.

Haberin Devamı

SON GELİŞMELERİ TAKİP EDİYORUZ

Fuarı gezenler arasında Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak da vardı. Ak, kardeş belediye Güzelyurt’un standını da ilgiyle inceledi. Bu tür fuarların belediyeler açısından önemli olduğunu ifade eden Başkan Ak, “Son gelişmeleri ve yenilikleri fuarlar sayesinde yakından takip edebiliyoruz. İlçemize ve Keçiörenlilere daha iyi hizmet verebilmek için son teknoloji ürünlerini inceliyoruz” diye konuştu.

ÇANKAYA ÜRÜNLERİNİ SERGİLEDİ

8. Uluslararası Belediye ve Çevre Fuarı’na Çankaya Belediyesi de katılarak bir stant kurdu. Çankaya Belediyesi, kendi üretimi olan bitkiler ve heykelleriyle dikkat çeken park projelerini sergiledi. Belediye, standında ayrıca uygulamaya soktuğu temizlik ve çevre koruma projelerini ve renkli asfalt kaldırım çalışmalarını yerel yöneticilerle paylaştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!