LÖSEV Bilge’nin hayallerine dokundu

Güncelleme Tarihi:

LÖSEV Bilge’nin hayallerine dokundu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2014 01:05

Afyon’da karın ağrısı ve vücutta morluk nedeniyle hastaneye giden 9 yaşındaki Bilge, yara merhemiyle eve gönderildi. Ateşi düşmeyince hastane hastane gezen aile, “Tanı konulduğunda, kahrolduk. LÖSEV tedavi inancımızı yerine getirdi. Bilge hayallerine dokunarak tedaviye devam ederken biz de umut doluyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Küçük yaşına rağmen lösemiye karşı büyük savaş veren 9 yaşındaki Bilge Bahçe, LÖSEV bünyesinde tedavi olmak için annesiyle birlikte Ankara’ya geldi. Afyon’da aile ziyaretine gittikleri sırada karın ağrısı ve yüksek ateş şikayetiyle gittikleri hastaneden merhem ile yollandıklarını söyleyen anne Şengül Bahçe, “Daha sonra böbrekte taş olabilir dediler, hamamda 4 gün kaldık. Her gün daha kötüye gidince İzmit’e gittik. Üç gün sonra lösemi tanısı konuldu. Tedavi için LÖSEV’e başvurduk hemen kabul ettiler. Şimdi bize her şeyden önce sürekli moral veriyorlar. Bilge’ye ilgi duyduğu hayalini kurduğu her şeyi sunuyorlar. Hastalık sürecini bir rüya gibi algılıyor. Rüyadan uyandığında mutlu yuvamıza geri döneceğiz” diye konuştu.

ZOR GÜNLER GEÇİRDİK

Hastalığa tanı konulması sürecinde zor günler geçirdiklerini dile getiren Şengül Bahçe şunları söyledi:
“Bu gerçekten üstesinden zor gelinebilecek bir hastalık. Sadece tanı süreci bile bizi büyük bir karamsarlığa itti. Günler süren tetkikler ve yanlış yönlendirmeler oldu. İnsan kendi başına gelse bile canı yanacak bir süreci, minik evladı yaşayınca tarifi imkansız acılar yaşıyor. Bütün neşemizi kaybettik ve gülmeyi unuttuk. İlk anlarda yaşadığımız tecrübelerin ardından tedavi hastanede başladı. Şartların iyi olmadığını düşündüğümüz anda LÖSEV’e başvurduk bizi kabul ettiler. Her şey o anda değişti.

Haberin Devamı

ANKARA BİZİM BAŞLANGICIMIZ

İlk başta yaşadığımız hayal kırıklarının ardından Ankara bizim için tam bir ‘U’ dönüşü oldu. Yeni bir başlangıç yaptık. Önce hastalıkla tanışıp ne olduğunu kendimiz öğrendik. Sonra burada kızımın çok iyi tedavi aldığını ve yüzünün güldüğünü görünce, benim umudum arttı. Moralim hiç olmadığı kadar iyi. Kızım yaşadığı acıları unuttu. Ona ilk hastaneye girerken, hayallerini umutlarını sorup, çeşitli notlar aldılar. Şimdi ona hayallerindeki dünyayı sunuyorlar. Müzik ve kitaba düşkünlüğü var. LÖSEV kurduğu bir odayla ona düşlerindekileri sunuyor. Yüzündeki mutluluğu görebiliyorum. Doğru besinleri alıyor. LÖSEV bizi adım adım takip ediyor ve bunu her an hissetiriyor.

ÇİZGİ FİLMLERE DÜŞKÜN

Haberin Devamı

Minik Bilge çizgi filmlere ve oradaki kahramanlara çok düşkün olduğunu söylüyor. LÖSEV yetkilileri kurdukları oyun odasıyla, Bilge’ye masalsı bir ortam yarattıklarını belirterek, “Kendini mutlu hissedeceği bir ortam kurarak, onu bu süreçte moralli tutmak istiyoruz. Tedavinin en özel aşaması yüzündeki gülücükte saklı. Ne kadar huzurlu olursa o kadar olumlu sonuçlar doğuyor” ifadelerini kullandı.

MODA STİLİSTİ OLACAĞIM

İleride moda stilisti olmak istediğini söyleyen Bilge, müzik ve fotoğrafa da oldukça düşkün olduğunu belirterek, “Bazen istediğim şeyleri aileme yük olmamak için söylemezdim. Ancak LÖSEV’deki ablalarım bana gitardan, minik bebeklere, büyük ayılardan, hayalimdeki diğer bütün oyuncaklara kadar hepsini verdi. Burada olmaktan büyük keyif alıyorum” dedi.

Haberin Devamı

BAĞIŞLAR ÖNEMLİ

LÖSEV Genel Koordinatörü Hülya Ünver, tedavisi devam eden Bilge için ellerindeki tüm imkanları seferber ettiklerini belirterek, bu tedavilerin daha çok aileye ulaşması için yapılacak bağışların önemine dikkat çekti. “Her Kurban Lösemili Çocuklara Can” sloganıyla yola çıktıklarını dile getiren Ünver şöyle devam etti:
“Lösemili çocukların günlük belli protein değerinde besin almaları gerekiyor. Bunu biz ücretsiz olarak veriyoruz. Ancak imkanlarımızın daha fazla lösemi tanısı konulan aileye ulaşması için 70 milyondan duyarlılık bekliyoruz. Hayırseverler Kurban Bayramı’nda LÖSEV’e vekalet vererek hem kurbanlarını dini usullerle kestirebilir, hem de bu bağışlarıyla lösemili ve kanserli çocuklarımıza hayat verebilirler. Banka, internet ve ALO LÖSEV’denbize ulaşmaları çok kolay.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!