TEOG nakil sonuçları açıklandı

Güncelleme Tarihi:

TEOG nakil sonuçları açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2014 20:38

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, TEOG kapsamında yürütülen nakil işlemlerinin 5’inci haftası sona erdi. Türkiye genelinde 18 bin boş kontenjan var. Nakiller önümüzdeki hafta da sürecek.

Haberin Devamı

TEOG kapsamında 9’uncu sınıflar için yapılan 5’inci nakil haftası geride kaldı. Dün akşam açıklanan sonuçlara göre Türkiye genelinde 18 bin boş kontenjan oluştu. Bundan sonraki TEOG nakilleri haftalık olarak yapılmaya devam edecek. Sonuçlanmayan nakil dilekçeleri işleme konulmayacak. Nakil yaptırmak isteyen velilerin, önümüzdeki hafta yeni nakil dilekçesi vermesi gerekiyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, 5’inci nakil haftası sonunda Türkiye genelinde 18 bin 14 boş kontenjan oluştu. Bu sayı İstanbul’da 2 bin 794, Ankara’da 1.939 ve İzmir’de 791 oldu. Bakanlık’tan yapılan açıklamaya göre, bundan sonraki nakil işlemleri Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’ne göre haftalık olarak yapılmaya devam edecek. Sonuçlanmayan nakil dilekçeleri işleme alınmayacak. Nakil başvurusunda bulunmak isteyen veliler, önümüzdeki hafta pazartesi, salı, çarşamba ve perşembe günleri kayıtlı oldukları okul idaresine yeni bir dilekçe ile müracaat edebilecek.

Haberin Devamı

22-25 Eylül tarihleri arasındaki 5’inci nakil döneminde öğrenciler yerleştikleri liselere giderek, nakil yaptırmak istediği okul için dilekçe verdi. Dün, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullara başvuran öğrenciler, puan üstünlüğüne göre sıralanarak, okullara yerleştirme yapıldı. Sonuçlar saat 20.30’da açıklandı. e-Okul üzerinden açıklanan sonuçlara göre Galatasaray ve İstanbul Lisesi’nin kontenjanları doldu. Ancak diğer yüksek puanlı liselerde hala boş kontenjan var.

İstanbul’daki yüksek puanlı bazı liselerin boş kontenjanları şöyle:

Galatasaray Lisesi: 0
Cağaloğlu Anadolu Lisesi: 10
İstanbul Lisesi: 0
Pertevniyal Lisesi: 7
Şehremini Anadolu Lisesi: 25
Vefa Lisesi: 6
Arnavutköy Korkmaz Yiğit Anadolu Lisesi: 9
Kabataş Erkek Lisesi (Almanca): 2
Kabataş Erkek Lisesi (İngilizce): 10
Bingül Erdem Anadolu Lisesi: 31
Kadıköy Anadolu Lisesi: 16
Burak Bora Anadolu Lisesi (İngilizce): 21
Burak Bora Anadolu Lisesi (Fransızca): 12
Köy Hizmetleri Anadolu Lisesi: 12
İstanbul Atatürk Fen Lisesi: 2

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!