Yunanistan'da yoksulluk artıyor

Güncelleme Tarihi:

Yunanistanda yoksulluk artıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2014 01:27

Ekonomik darboğazda bulunan Yunanistan'da, işini kaybeden ya da gelirleri azalan vatandaşların büyük bölümü geçim sıkıntısı çekerken, ülkede yoksullar ve yoksulluk tehdidi altında bulunanların sayısının 6,3 milyon olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

Yunanistan Parlamentosu Bütçe Bürosu'nca hazırlanan rapora göre, yaklaşık 10 milyon nüfuslu ülkede ailelerin ortalama gelir düzeyi itibarıyla 2,5 milyon kişi yoksulluk sınırı altında, 3,8 milyon kişi de işsizlik ve imkansızlıklar nedeniyle yoksulluk tehdidiyle karşı karşıya bulunuyor.

Yunan medyasında yayımlanan ve Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü'nün (OECD) araştırma sonuçlarına dayandırılan rapora göre, Yunanistan yüzde 23,1'lik oranla Avrupa'da en yüksek yoksulluk oranına sahip ülkeler arasında İspanya, Romanya ve Bulgaristan'ın önünde yer alıyor. Yunanistan, refah seviyesi ve yaşam kalitesi sıralamasında ise 35 Avrupa ülkesi arasında en kötü dördüncü ülke konumunda.

Ülkedeki kötü durumun, vatandaşların onurlu yaşam düzeyi sınırının altına düşmemesi için alınması gereken önlemlerin gecikmesi nedeniyle ortaya çıktığı ifade edilen raporda, Yunanistan'da genel yaşam politikasının yetersiz olduğu, sosyal güvenlik ağının kriz nedeniyle kötü duruma düşen vatandaşlar için sonuç vermediği kaydedildi.

Raporda ayrıca, işsizlik oranının hala rekor düzeylerde seyrettiği ülkede 2014'ün ilk üç ayında 27,8 olan işsizlik oranının ikinci üç ayda 26,6 olarak belirlendiği kaydedildi. En yüksek işsizlik oranının erkeklerde görüldüğü belirtilen raporda, 15-24 yaş arasındaki gençlerde bu oranın yüzde 52 olduğu vurgulandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!