Gorbaçov sert konuştu: Dünyanın baş virüsü ABD, Ebola değil

Güncelleme Tarihi:

Gorbaçov sert konuştu: Dünyanın baş virüsü ABD, Ebola değil
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2014 17:29

ABD’yi dünyanın ana virüsü olarak tanımlayan Sovyetler Birliği’nin son lideri Mihail Gorbaçov, Rusya-ABD arasında “soğuk savaş” olmadığına inandığını söyledi.

Haberin Devamı

ABD Başkanı Barack Obama’nın BM Genel Kurul’unda yaptığı konuşmada Rusya’yı dünyanın önemli tehditlerinden biri olarak göstermesini sert bir dille eleştiren Gorbaçov, “Bizim bir tek baş virüsümüz var. O da ABD ve hırslı yöneticileri. Ebola değil.” eleştirisi getirdi.

“Bu siyasi diyalog değil, sövüp saymak. Onlar incitmek ve provoke etmek istiyorlar.” tepkisini dile getiren Gorbaçov, “Onların temel düşüncesi Avrupa’da çatışma sürmeli. Bu yolla ABD tekel olabilecek. Ukrayna ve diğer konular sadece bahane?” dedi.

Mevcut şartlarda Rusya ve ABD arasında yaşananın Soğuk Savaş olmadığını ifade eden Gorbaçov, “İlişkilerin kötüye gitmesine rağmen, bu Soğuk Savaş değil. Ancak bunun göstergeleri var. Bizim Soğuk Savaş’a ihtiyacımız yok. Bunlar geçen on yıllarda oldu. Vatandaşlarımız için çok zor dönemlerdi.” değerlendirmesinde bulundu.

Bu zor dönemde Rusya hükümetinin doğru pozisyonlar alacağına inandığını kaydeden Gorbaçov, “Biz aklımızı ve sağ duyumuzu kaybetmek istemiyoruz. Biz güçlü ülkeyiz. Bizi destekleyen şeyler var ve biz de bir şeyler söyleyebiliriz.” vurgusu yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!