Bakan Çelik'in ihbar ettiği inşaatta yine eskiye dönüldü

Güncelleme Tarihi:

Bakan Çelikin ihbar ettiği inşaatta yine eskiye dönüldü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2014 12:48

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in, Bursa’da amcasını ziyarete gittiği hastanenin penceresinden bakarken, bir binada mantolama yapan işçilerin güvenlik önlemi almadığını görünce çalışmaları durdurdu. İki gün sonra şirket önlem alarak çalışmalara yeniden başladı. Ancak dün inşaatta işçilerin yine güvenlik önlemi almadan baret yerine şapka takarak çalışmaya devam ettikleri görüldü.

Haberin Devamı

Ailesi Bursa’da yaşayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, geçen 13 Eylül günü Merkez Nilüfer İlçesi’ndeki özel bir hastanede tedavi gören amcasını ziyarete gittiği sırada, hastane odasının penceresinden karşıdaki bir binada, önlem almadan ısı yalıtımı için mantolama çalışması yapan işçileri iskelede gördü. Bursa İş Teftiş Grup Başkanı Yaşar Ata’yı telefonla arayıp, çalışmaların önlem alınana kadar durdurulması talimatını verdi. Bağkent Sitesi’ndeki 7 katlı binada çalışmalar, Yaşar Ata’nın gelmesi sonucu durduruldu.

Haberin Devamı


İKİ GÜN SONRA ÇALIŞMALARA BAŞLANDI

Binadaki ısı yalıtım çalışmasını sürdüren şirket, eksiklerini tamamlayıp 6 çalışanı için temin ettiği baret, kemer, uyarıcı tabelalar, merdivenler ve ilave kazıklarla çalışmalarına müfettişlerin onayını aldıktan iki gün sonra pazartesi günü başladı.

BAKAN OLAYI ANLATTI

Bursa’da dün 9’uncusu yapılan Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Seminerleri toplantısına katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, tanık olduğu olayı "İskele borusunda ha düştü düşecek. kendisini dengelemeye çalışıyor. Cambaz mısın sen" diyerek anlattı. Bu konuda herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini belirten Çelik, bir gün önce bir araya geldiği patronlara almaları gereken önlemleri anlattığını söyledi.

Çelik, dünkü seminerdeki konuşmasında işçileri de, "Sen baretini takmayacaksın. Eldivenini giymeyeceksin. Varolan ekipman kullanmayacaksın. ’Böyle alışmadım, böyle daha rahat çalışıyorum’ diye bir lüksün yok. Kurallara uymak işçinin görevidir. Öyle işveren var ki her türlü ekipmanı çıkarıyor, hazırlıyor. İşçi ise bunları kullanmakta imtina ediyorsa kendimizi de sorgulamamız gerekiyor" diyerek uyardı.

Ancak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in tekrar gündeme getirdiği Bağkent Sitesi’ndeki üç ayrı binada 90 günde tamamlanması planlanan mantolama çalışmalarında görev yapan işçilerin, alınması gereken iş güvenliği önlemlerini uygulamadığı görüntülendi. Kurulan iskelede, güvenlik kemerini takmadan, baret yerine başlarına ters taktıkları şapkalarları kullanan ve en üst kattaki iskelede birbirleriyle şakalaşan işçilerin adeta ölüme meydan okurcasına çalışmaları dikkat çekti

YÖNETİCİ: GEREKİRSE İŞTEN ATARIZ

Konuyla ilgili DHA’nın sorularını yanıtlayan şirket yöneticisi ise, firma olarak çalışma yapılan yerde gerekli güvenlik önlemlerini aldıklarını belirterek, denetimlerinin müfettişler tarafından düzenli olarak gerçekleştirildiğini ifade etti. İş Güvenliği Uzmanı’nın da çalışmaları kontrol ettiğini açıklayan yönetici, "Biz gerekli eğitimleri verdik, önlemlerimizi aldık. 24 saat adamın başında duramam. İşçiler demirlere çarpan baretleri yüzünden sıkıntı yaşıyorlar. Bu yüzden baretlerini takmamış olabilirler. Gerekirse önlem almadan çalışan işçileri çıkartmak zorunda kalacağız" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!