KPSS'de 55 bin kamera kayıtta olacak

Güncelleme Tarihi:

KPSSde 55 bin kamera kayıtta olacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2014 11:16

ÖSYM Başkanı Ali Demir, Kamu Personel Seçme Sınavı'nda (KPSS) 54 bin 896 entegre kamerayla kayıt yapılacağını açıkladı.

Haberin Devamı

ÖSYM Başkanı Demir, KPSS'nin ortaöğretim ve lisans düzeyinde cumartesi ve pazar günü Bişkek hariç 170 sınav merkezlerinde yapılacağını hatırlattı.

Adayların ön lisans düzeyinde 27 Eylül Cumartesi, ortaöğretim düzeyinde ise 28 Eylül Pazar günü sınava gireceklerini belirten Demir, 3 milyona yakın adayın katılacağı sınavların sorunsuz olarak yürütülebilmesi amacıyla, hazırlık çalışmalarının ÖSYM merkezinde oluşturulan sınav koordinasyon kurulu tarafından masaya yatırıldığını söyledi.

Bununla birlikte Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile matbaa yöneticisi, sınav hizmetlerinden sorumlu birim yetkilileriyle toplantı yapıldığını anlatan Demir, "Toplantı sonrasında tüm hazırlıkları yaptık. Sınav binalarının hazır olması için girişimleri tamamladık ve sınavların sorunsuz yürütülebilmesi, sağlıklı bir sınav ortamının oluşturulması için her türlü önlemi aldık. Endişe edilecek herhangi bir durum yok. Adayların huzur ve sükunet içerisinde sınava girmelerini bekliyoruz" dedi.

Demir, KPSS'nin yapıldığı tüm illerde de il koordinasyon kurullarının oluşturulduğunu ve gerekli toplantıların yapıldığını söyledi.

Haberin Devamı

İllerde toplanan sınav koordinasyon kurullarında, pazar yerleri ile inşaat alanlarında oluşabilecek gürültünün önlenmesi amacıyla da belediyelerle ilgili yazışmaların yapılması kararının alındığını ifade eden Demir, il sınav koordinasyon kurullarında alınan tüm kararların ilçe sınav koordinatörlerine de tebliğ edildiğini ve uygulanacağını belirtti.

Sınav günleri nüfus müdürlüklerinin de açık olacağını ifade eden Demir, Milli Eğitim Bakanlığı’nda yeni eğitim ve öğretim yılı hazırlıkları kapsamında çok sayıda okulun ya isminin ya da yerinin değiştiğini hatırlatarak bu konuda da il koordinasyon kurullarının gerekli önlemleri aldığını söyledi.

ÖSYM Başkanlığı’nda ise sınav günü yaklaşık 40 kişilik bir grubun görev yapacağını belirten Demir, şunları söyledi:
"Sınav günü, bina girişlerinde görevliler dahil herkesin üst araması uygulamasına devam edilecek. Sorunların ivedi çözümü amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü ve ÖSYM'de oluşturulacak sınav masaları aktif olarak çalıştırılacak ve işbirliği halinde çözümler üretilecek.

Bu sınavın çok büyük bir aday kitlesi var. KPSS'ye ön lisans düzeyinde 827 bin 230, ortaöğretim düzeyinde 1 milyon 828 bin 53 olmak üzere 2 milyon 655 bin 283 aday girecek. Sınavlar 9 bin 157 bina ve 136 bin 726 salonda gerçekleştirilecek. Sınavlarda 362 bin 366 sınav görevlimiz, 35 bin 189 da güvenlik görevlisi çalışacak. Güvenilik önlemlerinden taviz vermemek adına yine saate entegre kamerayla sınav salonlarında kayıt yapmaya devam edeceğiz. Bu kapsamda KPSS ön lisansta 17 bin 570, ortaöğretimde ise 37 bin 326 olmak üzere 54 bin 896 entegre kamera kullanacağız."

Demir, sınav günü 444 67 96 (ÖSYM) numaralı çağrı merkezinde görev yapacak personel sayısını arttırdıklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!