Kurban Bayramı'nda tatilciler için sıra dışı tur fırsatları

Güncelleme Tarihi:

Kurban Bayramında tatilciler için sıra dışı tur fırsatları
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2014 11:19

Tur firmaları, Kurban Bayramı tatilinde farklı bir ülkede, değişik kültürler tanımak isteyenler için Uzakdoğu'dan Güney Afrika'ya ilginç tur seçenekleri sunuyor.

Haberin Devamı

Prontotour Satış ve Pazarlama Müdürü Sarp Özkar, yaptığı açıklamada, bayram tatilini değerlendirip yurt dışına çıkmayı düşünenler için ekonomik rakamlarla fırsatlar sunduklarını söyledi.

Kararını son dakikada verenler için yurt dışında en uygun yerlerin vizesiz ve kapıda alınan vizeyle gidilebilen destinasyonlar olduğunu anlatan Özkar, "Tatilseverler dilerlerse doğayla baş başa olabilecekleri Vietman-Kamboçya, vahşi yaşamın görülebildiği Güney Afrika turları ve Çin'in görülebileceği otantik bir Uzakdoğu turuna çıkabiliyor" dedi.

Çin'in son yılların popüler destinasyonlarından birisi olduğunu belirten Özkar, Çin'e seyahatlerde vizenin kolay bir şekilde alınabildiğini bildirdi.

Çin'de hanedan sarayları, Kamboçya'da tapınaklar

Kurban Bayramı tatili için kontenjanların dolmak üzere olduğunu kaydeden Özkar, "Çin'e gidenler hem modern bir yaşamı hem de aynı zamanda tipik kırmızı çadırlı Çin evleri, hanedan saraylarını görebiliyor. Aynı zamanda bu tur kapsamında Tayland da ziyaret ediliyor. Bangkok inanç turizmi için önemli bir yer. Burası Budizm'in ve masajın doğduğu yerler. Ayrıca elektronik ve tekstil anlamında tatilseverlerin arayacağı her şey burada çok uygun fiyatlara satılıyor. Türkler daha çok pazar yerlerine giderek iyi pazarlıklarla alışveriş yapabiliyor" diye konuştu.

Haberin Devamı

Özkar, Vietnam ve Kamboçya'da da eşsiz körfez manzaraları olduğunu dile getirdi. Kamboçya'da ise dünyanın yedi harikasından biri olarak anılan ve dünyaca ünlü Hollywood yıldızı Angelina Jolie'nin rol aldığı Tomb Raider filminin de çekildiği bin 200 yıllık Angkor Wat Tapınaklar zincirinin ziyaret edebildiğini ifade etti.

Güney Afrika'nın şaşkın penguenleri

Güney Afrika turuna katılanların ise Hint ve Atlas okyanuslarının birleşme noktası olan Ümit Burnu'nu görebileceğini dile getiren Özkar, şunları söyledi:

"Öte yandan, yolunu şaşırarak Afrika sahillerine çıkan ve 'Şaşkın Penguen Kolonisi' olarak adlandırılan penguenlere de şahit olunabiliyor. Sardalya göçleri sırasında köpek balıklarının cirit attıkları bir bölge var. Burada da kafesler içinde özel dalışlar yapılıyor. Seyahatseverler dilerlerse bunu yapabilir. Cape Town muhteşem bir şehir. Hem manzara olarak hem de manzara olarak etkileyici, bunun dışında Robben Island turuna katılabilirler. Tur kapsamında görülebilecek yerlerden birisi de Pilanesberg. Burası, Güney Afrika'nın en büyük ulusal parklarından biri burada. Kenya'da, Tanzanya'da olduğu gibi benzer bir vahşi yaşam var. Dileyenler, Pilanesberg Milli Parkı içinde Güney Afrika'nın vahşi doğal yaşamına yakından tanıklık edebiliyor. Tur çerçevesinde Güney Afrika'nın büyük beşlisi diye tabir edilen aslan, buffalo, fil, leopar ve gergedanı görebilecekleri bir safariye de çıkılabiliyor."

Haberin Devamı

Sarp Özkar, bir haftadan başlayan ve 10 güne kadar süren turların ücretlerinin de 999 avrodan başladığını ve 2 bin 499 avroya kadar çıktığını da sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!