Ödemiş'te Opera gecesi

Güncelleme Tarihi:

Ödemişte Opera gecesi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2014 01:21

İZMİR’in Ödemiş İlçesi, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) tarafından 15-30 Eylül tarihleri arasında ülkenin farklı şehirlerinde gerçekleştirilen 17’inci Türk Dünyası Opera Yıldızları Konserine ev sahipliği yaptı.

Haberin Devamı

TÜRKSOY tarafından bu yıl Leyla Gencer anısına düzenlenen 17’inci Türk Dünyası Opera Yıldızları Konserleri, 15 Eylül’de İstanbul’da başladı. Dünyanın yetiştirdiği en büyük sopranolardan Leyla Gencer’in adını taşıyan bu yılki organizasyona Ödemiş Belediyesi de ev sahipliği yaptı. Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, KKTC, Hakasya, Saha Yakut, Tataristan, Çuvaşistan, Moğolistan, Tacikistan ve Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nden opera sanatçılarının katıldığı ücretsiz konser, ilgi gördü. Ödemiş Belediyesi Kültür Merkezi’ni dolduran sanatseverler, beğenilerini dile getirdi.

Ödemişte Opera gecesi

Haberin Devamı

Konser sonunda TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Fırat Puktaş, Ödemiş Belediyesi’ne teşekkür etti. Ödemiş Belediyesi Başkan Vekili İpek Yılmaz, "Türk dili konuşan ülkelerin kültür ve sanat alanlarındaki işbirliğini sağlayan TÜRKSOY gibi önemli bir teşkilatın ilçemizde konser vermesinden büyük onur duyuyoruz. Tüm sanatçılarımıza ve izleyicilerimize teşekkür ederiz" dedi.

Konserlerin 19 Eylül’de Balıkesir’in Ayvalık İlçesi Taksiyarhis Kilisesi’nde, 21 Eylül’de İzmir Aliağa Açıkhava Tiyatrosu’nda, 22 Eylül’de Muğla Marmaris Kalesi’nde, 26-29 Eylül tarihlerinde KKTC’nin Girne şehrinde süreceği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!