'Kuzey Kore lideri hasta' iddiası

Güncelleme Tarihi:

Kuzey Kore lideri hasta iddiası
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2014 10:01

Güney Kore medyası, uzun süredir toplantılara katılmayan Kuzey Kore liderinin hasta olabileceğini iddia etti.

Haberin Devamı

Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı'na yakın kaynaklardan alınan bilgide, ülkenin genç lideri Kim Jong-un'un ciddi sağlık problemi olduğu illeri sürüldü. Kim'in, 25 Eylül'deki Kuzey Kore Yüksek Halk Meclisi toplantısına katılmaması da söylentileri kuvvetlendirdi.

Yine aynı kaynağın verdiği bilgide, Kuzey Kore lideri aşırı yeme ve içki kullanmaktan dolayı obezite, diyabet, yüksek tansiyon gibi rahatsızlıklara yakalandı. Aşırı kilo aldığı iddia edilen Kim Jong Un'un yürüteç kullandığı da söylendiler arasında.

BABASI VE DEDESİ GUT HASTASIYDI
Son olarak 3 Eylül'de düzenlenen bir konsere aksayarak gelen Kim'in gut hastalığına yakalanmış olabileceği tahmin ediliyor. Gut hastalığının Kim'in aileden gelen genetik olduğu kaydedildi.

Kuzey Kore lideri hasta iddiası


Kim Jong-un'un dedesi ve ülkenin kurucusu olarak bilinen Kim İl-sung, babası Kim Jong-il ve ağabeyi Kim Jong-nam'ın da aynı gut hastaları oldukları biliniyor.

Başka bir iddiaya göre Avrupalı doktorlar, gizli olarak Kuzey Kore'ye ve Kuzey Kore doktorları da tedavi konusunda bilgi edinmek için Almanya ve İsviçre'nin yanı sıra diğer Avrupa ülkelerini ziyaret etti.

Güney Kore Birleştirme Bakanlığı sözcüsü yardımcısı Park Soo-jin, düzenlenen basın toplantısında her türlü olasılıkların yakından takip edildiğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!