O sözler YSK’da

Güncelleme Tarihi:

O sözler YSK’da
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2014 01:11

YARGIÇLAR Sendikası Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) seçimleri öncesinde AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ın Hürriyet’te yer alan “17-25 Aralık Operasyonu’nu yapanlar, HSYK’da bir takım ittifaklarla yargıyı ele geçirmek istiyorlar. Bu seçimleri bir zümre kazanırsa biz de gereğini yaparız. Bu seçimleri gayrimeşru sayarız” sözleri nedeniyle YSK’ye başvurdu.

Haberin Devamı

Konunun incelenerek HSYK üyelik seçimlerinde eşit ve serbest yarışma ortamı sağlanmasını talep eden Eminağaoğlu, dilekçesinde Ünal’ın sözlerinin HSYK seçimine müdahale niteliğinde olduğunu ve varlığını hâlâ sürdürdüğünü belirtti. Eminağaoğlu, şöyle devam etti: “Belirtilen konular, eşit yarışma ve serbest seçim kurallarını ve bu ortamın varlığını doğrudan etkileyici niteliktedir. Seçimlerin doğruluk, dürüstlük ve adalet içinde yönetimi ve bunun için alınması gereken her türlü kararları almak, bu kararları alabilmek için de yapılması gereken her türlü inceleme ve araştırmayı yapmak Kurulunuzun görevleri dahilindedir. Serbest seçim ve
eşit yarışma ortamının sağlanması arz ve talep olunur.”

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal ise şöyle konuştu: “Bu seçimde biz taraf değiliz. ‘Biz bu seçimi kazanamazsak gayrimeşru ilan ederiz’ gibi bir ifade kullanmadım. Fakat ben bir parlamenter olarak, milletin iradesi dışında bir iradeyi temsil eden paralel bir yapının yargıyı ele geçirmesi durumunda, yasama organının nasıl tavır alacağını söyledim.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!