Kışlanın önünden yürüyüp AK Parti’ye molotof attılar

Güncelleme Tarihi:

Kışlanın önünden yürüyüp AK Parti’ye molotof attılar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2014 01:11

SURİYE’nin Rojava bölgesinde IŞİD’e karşı savaşırken ölen ve Habur Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye getirilen 7 YPG’li’nin cenazesi, Şırnak’ın Silopi ilçesinde DBP’liler tarafından karşılandıktan sonra memleketlerine uğurlandı. Cenaze törenleri sırasında olaylar çıktı.

Haberin Devamı

Van’ın Özalp ilçesinde yaklaşık 500 kişi saat 11.00 sıralarında YPG’li Mahmut Zengin’in cenaze töreni için toplandı. Cenaze aracıyla yürüyen ve slogan atan grubun içinden yaklaşık 50 kişi ise kaymakamlık ve resmi kurumların bulunduğu binaya taşla saldırdı. Bu sırada DBP’li yöneticiler saldırıları durdurmaya çalıştı. Daha sonra AK Parti ilçe binasına yönelen göstericiler binaya taş ve molotof attı. Saldırıda güvenlik önlemi alan polisin zırhlı aracında hasar meydana gelirken, tek katlı ilçe binasının bir kısmı yandı. Olaylar sonrası cenaze toprağa verilmek üzere Altınboğa köyüne götürüldü.

Kışlanın önünden yürüyüp AK Parti’ye molotof attılar

Haberin Devamı

Cenazelerin Silopi ilçe merkezinden gönderilmesinden sonra ise yüzleri maskeli gruplar Barbaros, Cudi, Yeşiltepe mahalleleri ile 3’üncü Cadde ve 4’üncü Cadde üzerinde barikatlar kurarak eylem yaptı. Habur Sınır Kapısı’na giden yolu iki ayrı noktadan çöp konteynerleri ve lastiklerle trafiğe kapatan gruplar, kimlik kontrollü yaptı. TIR, kamyon ve özel araçları durduran eylemciler, bazı araçların geçişine de izin vermedi. Göstericiler, gaz bombası ve biber gazı ile müdahale eden polise de molotofkokteyli, havai fişek ve taşlarla karşılık verdi. Birkaç kez farklı noktalarda aynı şekilde yapılan yol kesme eylemlerine polis anında müdahalede bulundu.

Yaklaşık 4 saat süren eylemin ardından göstericiler ara sokaklara kaçarak dağıldı. Hakkari’deki cenaze törenlerinde de protesto gösterileri düzenlendi. Çiftlik mevkisinde 300 araçlık konvoyla karşılanan YPG’li Neslihan Çiftçi’nin cenazesi yaklaşık 20 bin kişinin katılımıyla Sümbül Mahallesi’ndeki Tekser Mezarlığı’nda toprağa verildi. Törenin ardından Biçer Mahallesi’nde Hakkari-Van karayoluna barikat kurup lastik yakan yüzleri kapalı 30 kişilik gruba, polis tazyikli su ve göz yaşartıcı bombayla müdahale etti. Olaylar geç saatlere kadar sürdü. YPG’li Özel Atak da Yüksekova İlçesi Esendere Beldesi’nde toprağa verildi. Dün HDP öncülüğünde çeşitli sivil toplum örgütlerinden oluşan yaklaşık 800 kişi, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine gitti. Grup, Kobani’nin karşısında bulunan boş bir arazide 2 günlük ‘Türkiye hakları direniş nöbeti’ başlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!