Kobanililere komşu sıcaklığı

Güncelleme Tarihi:

Kobanililere komşu sıcaklığı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2014 01:11

AFAD personeli yaşlılara, kadınlara yardımda yarışıyor. İçlerinden biri var ki zor durumda olan her Kobaniliye Hızır gibi yetişiyor. Adı Fatih. “Görevim. Hepsi kendi insanlarım” diyor, gözleri doluyor. Polisler yük taşıyor... Bebeklere ve anne adaylarına süt ve yüksek kalorili bisküvi veriliyor.

Haberin Devamı

YÜZLERCE Kobanili sığınmacı dün de Yumurtalık Sınır Kapısı’ndan geçti. Kızgın güneş ve toz bulutu altında yeni ve belirsiz hayatlarına resmen adım attılar. Giriş öncesinde AFAD, Sağlık Bakanlığı, sosyal hizmet görevlileri, polis ve jandarma tüm hazırlıklarını tamamlıyor. Çoğu Kürtçe konuşuyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin çöp konteynerleri, çevre temizliği yapıyor. 2 ambulans da hazır bekliyor.
Ulusal ve yabancı basın mensupları da AFAD ve Çevik Kuvvet’in beklediği 2’nci bölgenin demir paravanlarının ayırdığı 1’inci bölgede sıralanıyor. Suriye ile ‘0’ noktasında ise jandarma bekliyor.

Bir yudum su

AFAD’tan yardım eli

Kobanililere komşu sıcaklığı

Haberin Devamı

Sınırdan geçen genç yaşlı sığınmacılar kızgın güneş ve toz bulutu altında yeni ve belirsiz hayata adım atıyor. AFAD gelenlere su ve yiyecek dağıtıyor, çocuklara aşı yapılıyor.

Kobanililere komşu sıcaklığı

AĞITLI VEDA

Ve giriş başlıyor. Kadın ve erkek polisler üst, eşya araması yapıyor. AFAD su ve kuru nevale dağıtıyor. 80’lik dedeler, nineler, birkaç günlük bebekler, çocuklar, kadınlar, kendilerine çevrilmiş kameraların karşısında duraklıyorlar. Boynu bükük, mahcup ve üzgünler. Kimi yatak ve battaniye denklerinin altında kaybolmuş, kimi koca çuvalları omuzlamış.
Gözlerini kaçırıp ağlıyor bir yaşlı kadın. Kürtçe ağıt mırıldanıyor, “Suriye Suriye” diyor. Bir başka yaşlı kadın yürüyemiyor. Sedyeye alınıyor hemen. 1’inci bölgeye getirilip sandalyeye oturtuluyor. Dinlendikten sonra metal bir yürüteç veriliyor.

Kobanililere komşu sıcaklığı

BEBEKLERE AŞI

Haberin Devamı

Sağlık Bakanlığı’nın çadırına alınıyor hemen anne ve çocukları. Doktor muayenesinden geçtikten sonra hemşireler çocuk felci ve kızamık aşısı yapıyor. Hamile kadınlar da muayene ediliyor. Bebek, çocuk ve anne adaylarına süt ve yüksek kalorili bisküvi veriliyor.
Akrabalarının yanına gidecek sığınmacılar kamyonetleri tercih ederken diğerleri belediye ya da özel şirketlere ait yolcu otobüsleriyle Suruç’a geliyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!