Bin 400 kişiye arama çarptı

Güncelleme Tarihi:

Bin 400 kişiye arama çarptı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2014 01:11

İstanbul’da kurdukları ‘call center (arama merkezi) ofislerinden vatandaşları arayıp çeşitli hizmetler vaat ederek kredi kartı numaralarını alan bir çete yakalandı. Çetenin elinde bin 400 kredi kartı numarası bulundu.

Haberin Devamı

CALL center yani arama merkezi vurgunu, İstanbul’da bazı vatandaşların, bilgileri dışında hesaplarından para çekildiğini söyleyerek ilgili savcılıklara suç duyurusunda bulunmasıyla ortaya çıktı. Savcılık talimatı üzerine Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bazı semtlerde ‘call center’ ofisleri kuran kişilerin, check up, asistanlık, yol yardımı, ambulans, çilingir ve İSKİ işlemleri gibi hizmetler vaadiyle aradıkları vatandaşların kredi kartı numaralarını aldıklarını belirledi.

İNTERNETTE HARCAMIŞLAR

Kart bilgileriyle internet üzerinden elektronik eşya alıp değerinin altında piyasaya sürerek vurgun yaptıkları anlaşılan 2 farklı grup saptayan ekipler, önce ‘call center ofisleri’ ve bu kişilerin kaldıkları adresleri belirledi. Operasyonda, 26 suçtan kaydı bulunan Metin E. (32) ve 9 suçtan kaydı bulunan Ersin Y.’nin (24) de arasında bulunduğu 19 kişi gözaltına alındı. Adreslerde bilgisayarlar, kaşeler, cep telefonları, harddiskler, manyetik şeritli kartlar da ele geçirildi.

Haberin Devamı

NE KADAR ‘ÇARPTILAR’

Bilgisayarlarda, e-ticaret sitelerinde kullanıma hazır 1400 kişiye ait kart bilgileri bulundu. İncelemenin devam ettiği, bu sayının artabileceği belirtildi. Vurgunun boyutunun ise bankalar üzerinden yapılacak incelemenin ardından netlik kazanacağı ifade edildi. Emniyette sorgusu tamamlanarak adliyeye sevk edilen Metin E. ve Ersin Y.’nin de arasında bulunduğu 8 kişi tutuklandı. 1’i adli kontrol kararı olmak üzere 11 kişi ise serbest kaldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!