Erzin’i sel vurdu 4 ölü

Güncelleme Tarihi:

Erzin’i sel vurdu 4 ölü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2014 01:25

HATAY’ın Erzin ilçesinde önceki gece boyu devam eden yağışların ardından, dün sabaha karşı Amanos Dağları’ndan gelen sel can ve mal kaybına yol açtı.

Haberin Devamı

40 bin nüfuslu ilçenin Ilıca bölgesinde etkili olan selde köprü yıkıldı, pansiyon ve lojmanlarla birçok bina sular altında kaldı. Ekipler, akşam saatlerine kadar 4 cesede ulaştı. Erzin Kaymakamlığı, Zeki Duran (50), Osman Başaran (59), Bayram Aydıngöli (46), eşi Serap Aydıngöli’nin (42) cesedine ulaşıldığını, Başaran’ın eşi Zübeyde Başaran’ın ise kaybolduğunu belirtti. Başaran’ın aranmasına devam ediliyor.

SU GİTTİ, FELAKET ÇIKTI

Meteorolojiden alınan bilgilere göre, 3.5 saat süren sağanak yağışta metrekareye 71.5 kilogram yağmur düştü. Selin etkili olduğu Ilıca bölgesinde bulunan pansiyonlarda kalanlar, AFAD ekipleri tarafından tahliye edildi. Erzin’de dün öğlen saatlerinde yağışın durmasının ardından sular çekilmeye başladı ve zarar ortaya çıktı. Sel sularının önüne katıp götürdüğü otomobil, minibüs, kamyonet gibi birçok araç hurdaya döndü, İçmeler Köprüsü yıkıldı.

Haberin Devamı

Meteoroloji uyarmıştı

METEOROLOJİ Genel Müdürlüğü, önceki gün yaptığı duyuru ile vatandaşları sele karşı uyarmış, bölgede kuvvetli sağanak ile beraberinde ani sel ve su baskınlarının beklendiğini açıklamıştı.


Sel yol kapattı

Erzin’i sel vurdu 4 ölü

KAHRAMANMARAŞ’ta, aniden bastıran sağanak yağışın dönüştüğü sel nedeniyle bazı yollar kapandı, çok sayıda araç mahsur kaldı.
Merkez Oniki Şubat İlçesi’nin dağlık bölgedeki Hacılar Mahallesi’nde akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağış nedeniyle bazı yollar ulaşıma kapandı. Yağışın yolaçtığı sel nedeniyle bazı sürücüler yollarda mahsur kaldı, su baskınları oluştu. Büyükşehir Belediyesi itfaiye Daire Başkanlığı ile AKMOD ekipleri, ulaşımın sağlanamadığı yolları açmak için çalışma başlattı. Hava sıcaklığının düştüğü ve yağışın aralıklarla sürdüğü kentte yetkililer, su baskınlarına karşı uyardı. / Mücahit YOLCU/DHA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!