UEFA'dan iki Türk takımı için şok karar

Güncelleme Tarihi:

UEFAdan iki Türk takımı için şok karar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2014 09:52

UEFA, Finansal Fair-Play çerçevesinde Beşiktaş Kulübü ile ilgili inceleme başlatırken, Bursaspor’un da Avrupa Ligi katılım payını finansal fair play çerçevesinde askıya aldı.

Haberin Devamı

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), Beşiktaş'ın da aralarında bulunduğu maliyet ve gelir sınırını aşması muhtemel 7 kulüp hakkında inceleme başlattı. UEFA Soruşturma Komisyonu, Beşiktaş'nın yanı sıra AS Monaco, AS Roma, Inter, Krasnodar, Liverpool ve Sporting Lizbon kulüpleri hakkında inceleme başlatılması kararını verdi. UEFA'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, bu kulüplerin, Ekim-Kasım 2014 döneminde UEFA Finansal Kontrol Kurulu'na finansal durumları hakkında ek bir izleme raporu sunması gerektiği belirtildi.

Bursaspor'un katılım payı askıya alındı

UEFA ayrıca, Bursaspor'un Avrupa Ligi katılım payını finansal fair-play çerçevesinde askıya aldı. Açıklamada bu sezon Bursaspor, CFR 1907 Cluj, FC Astra Giurgiu, FK Buducnost Podgorica ve FK Ekranas kulüplerinin Avrupa Ligi katılım paylarının vadesi geçmiş borçlarından dolayı askıya alındığı belirtildi. Kulüplerin katılım paylarının askıya alınma işleminin, diğer kulüplere, çalışanlara ve vergi borçları nedeniyle gerçekleştiği kaydedildi. Açıklamada, askıya alma kararının kesin olmadığı ve Aralık 2014'e kadar değerlendirme yapılarak, bu 5 kulüp hakkında kesin karara varılacağı belirtildi.

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ KULÜBÜ’NDEN UEFA İNCELEMESİYLE İLGİLİ AÇIKLAMASI

Beşiktaş Kulübü, UEFA’nın Finansal Fair-Play çerçevesinde inceleme başlatmasıyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı.

Kulübün internet sitesinden yapılan açıklama şöyle; "UEFA tarafından bugün resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, Kulübümüz de dahil toplam 7 kulübün, 2012 ve 2013 finansal raporlama dönemleri sonunda açıklamış oldukları denk bütçe açıkları nedeniyle, ilgili kulüpler hakkında resmi inceleme başlatıldığı ve bu Kulüplerden Ekim ve Kasım ayları içerisinde ek bilgi ve belge talep edileceği bildirilmiştir.

Bu husus kulübümüzün halihazırda devam eden UEFA Avrupa Ligi’nde yarışma hakkına bir engel teşkil etmemektedir."

"SIRADAN BİR İNCELEME"

Beşiktaş Kulübü İletişimden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Metin Albayrak, UEFA'nın Finansal Fair Play çerçevesinde Beşiktaş hakkında inceleme başlatmasıyla ilgili açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Albayrak, "Finansal Fair Play çerçevesinde UEFA şirketleri inceliyor. Buna da 'izleme' diyor. Bilançolarını izliyor, aktif-pasiflerine bakıyor. Buradan gelecek olan bir cezai müeyyide söz konusu değil. Bu sadece rutin bir incelemedir" ifadelerini kullandı.

Metin Albayrak, Beşiktaş Mogaz'ın Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF) Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk maçını Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynayacağını, sonraki maçları İzmit'te yeni yapılan salonda oynayacağını dile getirdi. Sinan Erdem Spor Salonu'nda daha önceden planlanmış başka aktiviteler olduğu için tüm maçları bu salonda oynayamadıklarını kaydeden Albayrak, İzmit'teki maçlarda seyirci endişesi taşımadıklarını vurgulayarak, "Beşiktaş sadece Beşiktaş semtinin değil, Türkiye'nin takımı olduğu için bizim her yerde taraftarımız var" dedi.

Haberin Devamı

BURSASPOR'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı, UEFA Finansal Kontrol Komitesi'nin, kulübün Avrupa Ligi katılım payının askıya alınması ile ilgili olarak, "Bu, finansal fair-play çerçevesinde rutin bir yazışma. UEFA bizden 15 Ekim'e kadar gelir tablomuzu göndermemizi istedi" dedi.

Bölükbaşı, yaptığı açıklamada, UEFA'nın, kulüplerin gelir ve gider dengelerini oluşturması açısından başlattığı finansal fair-play uygulaması kapsamında, Türkiye ve Avrupa'da pek çok kulüpten gelir gider durumu ile ilgili bilgi istediğini söyledi.

UEFA Finansal Kontrol Komitesi'nin kendilerinden önceki yönetimden de geçen haziran ayında kulübün mali tablosuna ilişkin rapor istediğini vurgulayan Bölükbaşı, "Bu finansal fair-play çerçevesinde rutin bir yazışma. UEFA bizden 15 Ekim'e kadar gelir tablomuzu göndermemizi istedi. Pek çok kulübe uygulanan bir uygulama. UEFA, tüm kulüplerin gelir ve gider tablolarının dengeli olmasını istiyor" diye konuştu.

Haberin Devamı

Bölükbaşı, Bursaspor'un UEFA'dan katılım payı alacağının bulunmadığını, bu nedenle kulübün herhangi bir gelir kaybı yaşamadığını da sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!