Biriyken başkası olmak

Beyaz perdede bu hafta...

Haberin Devamı

Ben O Değilim
Yönetmen: Tayfun Pirselimoğlu
2013/Türkiye-Yunanistan-Fransa-Almanya/124’

En son “Saç” filmiyle gönlümüzü fetheden Tayfun Pirselimoğlu, yeni filmi “Ben O Değilim”de kimlik değiştirmeye çalışan bir adamın hikâyesini anlatıyor. Nihat, bir hastanenin yemekhanesinde çalışan orta yaşlarda birisidir. Aynı yerde işe yeni başlayan Ayşe’nin aşikâr ilgisi karşısında bocalar ve sonunda O’nun daveti üzerine evine gider. Orada tuhaf bir sürprizle karşılaşacak ve hayatı tamamen değişecektir. Pirselimoğlu önceki filmlerinde sıklıkla karşımıza çıkan “biriyken başkası olma, ‘öteki’ haline gelme konusu”ndan yola çıktığını söylüyor. Yönetmenin takipçileri kaçırmasın.

Mirren yine döktürüyor

Aşk Tarifi
The Hundred Foot Journey
Yönetmen: Lasse Hallström
2014/Hindistan-ABD/122’

Haberin Devamı

Hindistan’dan uzaklaştırılmış olan Kadam ailesi, Fransa’nın güneyindeki Saint-Antonin-Noble-Val isimli köye yerleşir. Bu büyüleyici köy hem güzel hem de zariftir. Yerleşmek ve Maison Mumbai isimli Hint restoranını açmak için ideal bir yer olduğunu düşünürler. Ta ki Madam Mallory’nin işlettiği Michelin yıldızlı klasik Fransız restoranı Le Saule Pleureur’un sahibi bundan rahatsız olana kadar. Usta oyuncu Helen Mirren’i başrolde izleyeceğimiz film, haftanın en eğlenceli seyirliği.

Çocuk hırsızı cüceler

Kutu Cüceleri: Yaratıklar Aramızda
The Boxtrolls
Yönetmen: Anthony Stacchi
, Graham Annable
2014/ABD/97’

Haftanın animasyon seçeneği olan film, Peynirkent sokaklarının altında geceleri kanalizasyondan çıkarak çocukları ve kokuşmuş peynirleri çalan canavarların, yani Kutu Cüceleri’nin hikâyesini anlatıyor.

Suç filmi arayanlara

Temmuz Soğuğu
Cold in July
2014/ABD-Fransa/109’
Yönetmen: Jim Mickle

“Stake Land/Vampir Cehennemi”, “We Are What We Are/Kan Kokusu” filmleriyle tanıdığımız Jim Mickle’in yönettiği film, Doğu Texas’ta küçük bir kasabanın sakinlerinden Richard Dane’in nefsi müdafaa için bir cinayet işlemek zorunda kalışının hikâyesini anlatıyor. Michael C. Hall, Sam Shepard, Vinessa Shaw ile Don Johnson’i başrolde izleyeceğimiz film, suç filmlerinden hoşlananları memnun edecek.

Haberin Devamı

Bir ben var benden dışarı

Aşka Dair
A Case of You
Yönetmen: Kat Coiro
2014/ABD/89’

Genç yazar Sam, güzel ve sıra dışı Birdie’nin facebook profilini inceledikten sonra kendisini genç kadının hayallerini süsleyen erkeğe dönüştürmek için türlü yollara girişir. Ama bir süre sonra kendisi olmak ve rol yapmak arasında sıkışıp kalacaktır. Justin Long ve Evan Rachel Wood’un başrolünde olduğu film, vasat bir romantik komedi.

Aşkın büyüsü de tehlikelidir

Siccîn
Yönetmen: Alper Mestçi
2014/Türkiye

Alper Mestçi’nin gerçek bir hikâyeden uyarladığını iddia ettiği film, sevdiği adamı büyülerle kendisine bağlamaya çalışan bir kadının hikâyesini anlatıyor. Yerli korku filmlerinin gidişatını merak edenlere...

Yazarın Tüm Yazıları