Ankara'da 'ambulans' nakliye

Güncelleme Tarihi:

Ankarada ambulans nakliye
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2014 01:01

Başkent’te bir hasta nakil aracıyla beyaz eşya taşınması, sosyal medyada tartışma konusu oldu.

Haberin Devamı

Facebook’taki ‘Ankara Çevirme&Radar’ adlı sayfada, “Serviste çağ atlayan yegane ülke olduğumuzun ispatı” yorumuyla beyaz eşya taşıyan bir ambulansın fotoğrafının paylaşılması, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.
Fotoğrafta, Onkoloji Hastanesi’nin Kolej Kavşağı’ndaki Ahmet Andiçen Ek Binası’nın girişine yanaştırılan 06 BV 088 plakalı ambulansın arka bölümüne üç görevli tarafından bir çamaşır makinesinin yüklendiği görülüyor.
Ambulansın Onkoloji Hastanesi’nde kemoterapi tedavisi gören hastaların, evlerine ya da diğer hastanelere nakli için kullanıldığı öğrenildi.
Ankara Hürriyet’e görüş bildiren uzmanlar, kemoterapi sonrası bünyeleri mikroba açık hale gelen hastaların taşındığı bir ambulansta, tek bir kullanım sonrası dahi bakteri yuvası haline gelen çamaşır makinesinin taşınmasının doğru olmadığını savundu. Makinenin kamyon ya da kamyonet gibi bir nakil vasıtası ile taşınması mümkünken, hastaları nakletmekte kullanılan ambulansa yüklenmesini hayretle karşıladıklarını belirten uzmanlar, “Hastanenin farklı bölümleri arasında kritik durumdaki kanser hastalarını taşıyan ambulans, nakliye işlerinde kullanılıyor. Hastaların yaşamı hiçe sayılıyor” yorumunu yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!