Havaş'ın Ankara'daki seferleri de durduruldu

Güncelleme Tarihi:

Havaşın Ankaradaki seferleri de durduruldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2014 01:12

Havaş'ın Ankara Esenboğa Havalimanı ile şehir merkezi hattında verdiği yolcu taşımacılığı hizmeti, Ankara Belediyesi'nin şehir merkezi havalimanı arasındaki hattı 10 yıl süreyle özel bir şirkete kiralaması kararının ardından durduruldu.

Haberin Devamı

Havaş Genel Müdürü Nurzat Erkal tarafından yapılan açıklamada, DHMİ ve SHGM'den alınan yolcu taşımacılığı ruhsatı ile ulaştırma hizmeti sağlayan araçların şehir terminalinde bekletildiği belirtilerek şu ifadeler kullanıldı:

"Yolcu sayısı bakımından küçük ölçekte olan havalimanları da dahil olmak üzere, Türkiye’nin 18 şehrinde hiçbir fark gözetmeden bir anlamda kamu hizmeti niteliğindeki yolcu taşımacılığı faaliyetimize devam ederken, İstanbul ve Ankara gibi iki büyük şehirdeki faaliyetlerimizin belediyeler tarafından Danıştay kararına rağmen durdurulması manidardır. Bu hukuksuzluğu mutlaka bağımsız yargı halledecektir.

Havaşın Ankaradaki seferleri de durduruldu
HAVATAŞ, ‘10 MİLYON ZARARIM VAR’ DEDİ HAVAŞ DURDURULDU

Ülkemizin çeşitli şehirlerindeki bir çok havalimanında, havalimanı - şehir merkezi hattında 31 yıldan bu yana gerçekleştirdiğimiz yolcu taşımacılığı faaliyetimizi, yetkili kurumlar tarafından onaylanan güzergahlar ve tarifeler üzerinden, ilgili mevzuata uygun biçimde ve gereken tüm izin, lisans ve ruhsat belgelerini almak suretiyle yerine getiriyoruz. Bu anlamda, Esenboğa Havalimanı ve şehir merkezi hattındaki taşımacılık hizmetimizin yolcularımız kanalında da bir mağduriyet oluşturacak biçimde durdurulmasından büyük üzüntü duyuyoruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!