380 kiloluk Şerif’e yardım eli…

Güncelleme Tarihi:

380 kiloluk Şerif’e yardım eli…
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2014 16:11

Sosyal medyadaki çığlık yankı buldu. Cumhurbaşkanlığı el koydu. 380 kilo ağırlığında obezite hastası, 51 yaşındaki 4 çocuk babası Şahin Şerif için Yunanistan’a ambulans gönderildi.

Haberin Devamı

Özel ekip obezite hastası Şerif’i, 6 saatlik bir yolculuğun ardından Türkiye’ye getirdi. Şerif’in tedavisine Şişli Etfal Hastanesi’nde başlandı.

Şahin Şerif, 7 yıldır obezite ile mücade ediyor. 4 çocuk, 9 torun sahibi Şerif eşi Necla Şerif ile birlikte Yunanistan’ın Gümülcine kentinde yaşıyor. Hastalığı nedeni ile günlük ihtiyaçlarını bile karşılayamıyor. Ancak tedavi olabilecek maddi imkanlara sahip değil. Şerif, hastalığına ve maddi imkansızlıklarını sosyal medyadan duyurdu ve Türkiye’den yardım istedi. Obezite hastalığına yakalanmadan önce hayatını kaset ve CD satarak devam ettiren Şerif, 2 yıldır yatağa bağlı bir şekilde yaşıyor. Anavatanında Türk doktorlarının elinde olmak isteyen Şerif sesini sosyal medya aracılığı ile duyurmaya çalıştı. Yürümekte, yemek yemekte bile zorluk çeken Şerif’in yardım çığlığı kısa sürede devlet katında da yankı buldu. Cumhurbaşkanlığı devreye girdi. Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan, Sağlık Bakanı Danışmanı Zafer Tarıkdaroğlu, Şerif’i telefon ile arayarak Türkiye’ye getirileceği ve tedavi altına alınacağı müjdesini verdi. Cumhurbaşkanlığı’nın talimatı üzerine Sağlık Bakanlığı ekipleri özel bir ambulans ile Yunanistan’ın Gümülcine kentine gitti.

AMBULANSA 15 KİŞİ BİNDİREBİLDİ

Türkiye’den giden ambulansa Şerif’i ancak 15 kişi yardımı ile bindirilebildi. 6 saatlik yolculuğun ardından İstanbul’a getirilen Şerif, Şişli Etfal Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Tedavisine başlanan Şerif Cumhurbaşkanı Özel Kalemi Hasan Doğan’a ve yetkililere teşekkür etti.

TORUNLARI İLE KUCAKLAŞACAĞI GÜNÜ BEKLİYOR

7 yıldır obezite ile mücadele eden Şahin Şerif’in en büyük arzusu torunları ile birlikte yürüyebilmek. Sağlığına kavuşacağı günü bekleyen Şerif “7 yıldır böyle yaşıyorum. Yatalak durumdayım. Yerimden kalkamıyorum, yürüyemiyorum, yemek yemekte bile zorlanıyorum. Sadece evde oturup pencereden dışarıyı seyredebiliyorum ama artık insan gibi yaşamak istiyorum. Bu hastaneden sedyede ya da tekerlekli sandalye ile değil yürüyerek çıkmak istemiyorum. Çıktıktan sonra en büyük arzum torunlarımı kucaklamak ve torunlarımla parka gezmeye gitmektir. Benim buraya getirilme talimatını veren Recep Tayyip Erdoğan’a ve yetkililere teşekkür ediyorum.” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!