Bodrum Türk Filmleri haftası başladı

Güncelleme Tarihi:

Bodrum Türk Filmleri haftası başladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2014 14:04

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bodrum Belediyesi ve Magazin Gazetecileri Derneği’nin desteğiyle Bodrum Sinema ve Kültür Derneği tarafından 22-27 Eylül tarihleri arasında düzenlenen etkinlikte film gösterimi öncesi kokteyl verildi. Kokteylin ardından Senarist- Yönetmen Orhan Tekeoğlu ile Murat Şeker söyleşiye katıldı. Cinemarine Bodrum’daki söyleşide yönetmenler, sinemaseverlerin sorularını cevapladı. Türk Sinemasıyla ilgili görüş ve düşüncelerini paylaştı.

Haberin Devamı

Sinema salonlarının genellikle küçük olduğunu belirten Murat Şeker "Özelikle komediyi yapan bir yönetmen için 2-3 bin kişinin aynı anda gülüşünü duymak, onların arasında olmak mutluluk veriyor" dedi. 5 Aralık’ta vizyona girecek, devam niteliği taşıyan ’Çakallarla Dans’ filminden bahseden Şeker, kadronun korunduğunu ve yeni transferler olduğunu söyledi. Şeker, "Kadroya Gürkan Uygun, Derya Baykal ve Derya Şensoy gibi isimleri de kattık. Dolayısıyla devam filmlerinin en korkunç ve seyirciyi hayal kırıklığına uğratan kısmı kadrodaki eksilmelerdir. Bizde eksilme olmadı. Kadromuzu daha da güçlendirdik. Film sinema salonlarında iyi rakamlara ulaştığında ne olur bilemem ama şu anda benim için projenin final filmi gibi duruyor. Benim kafamda olan aynı ekiple farklı bir tema oluşturmak. Cebimde beklettiğim sürpriz projeler var. Seriye ’Devam mı tamam mı?’ diye 5 Aralık’ta seyirci karar verecek" dedi.

Haberin Devamı

Etkinlik daveti aldığında çok sevindiğini söyleyen Orhan Tekeoğlu, filmin Kanada ve İngiltere’de katıldığı uluslararası festivalde ’En iyi yabancı film’ seçildiğini belirtti. Tekeoğlu, "Türkiye’de film yapmak gerçekten çok zor. Ben 55 yaşından sonra bu sektöre girdim. Ertesi gün kaçmak istedim. Her yönüyle sıkıntılı ama önemli olan onu başarmaktı ve başardık" diye konuştu.

Bodrum Türk Filmleri haftası başladı

TÜRK SİNEMASI’NIN 100’ÜNCÜ YIL PASTASI KESİLECEK

Cinemarine Bodrum ve Bodrum Kalesi Kuzey Hendeğinde 11 film 34 ayrı gösterimle ücretsiz izleyiciyle buluşacak. Etkinlikte ayrıca, Türk Sineması’nın 100’üncü yıl kutlaması da yapılacak. Bodrum Sinema ve Kültür Derneği Başkanı ve Cinemarine Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Sezgin, "Etkinlik kapsamında Türk sinemasının 100’üncü doğum günü pastasını keseceğiz. Türk Filmleri Haftası’nda birinden değerli yönetmen arkadaşlarımız birbirinden güzel eserleriyle bizimle olacak. Festivalde ayrıca sinema profesyonellerini buluşturacağız. Sinema salonları yatımcıları ile yapımcı arkadaşları bir araya getireceğiz. Türk Sinema salon işletmeciliğinin bugünü ve yarınını, girişimleri konuşacağız. Ardında da Sinema Salonları Yatırımcıları Derneği’ni kuracağız" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!