Süleyman Seba Sezonu sakin başladı

Güncelleme Tarihi:

Süleyman Seba Sezonu sakin başladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2014 16:05

Spor Toto Süper Lig Süleyman Seba Sezonu adına yakışır şekilde centilmence başladı.

Haberin Devamı

Hayatta olduğu dönemde Türk futbolunda birlik mesajı veren Süleyman Seba'ya adanan 2014-2015 sezonu, geçen yıla göre centilmence start aldı. Futbolcular, Süper Lig'in ilk üç haftasında yapılan 27 karşılaşmada sertlikten ve fair-play dışı hareketlerden uzak durmayı başardı. Geçen sezon 6 kırmızı kartın çıktığı Süper Lig'in ilk üç haftasında, bu sezon sadece 1 kırmızı kart görüldü.

Sezonun açılış haftasında yapılan Başakşehir-Kasımpaşa maçını yöneten FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır, şu ana kadarki tek kırmızı kartı gösterdi. Çakır, Perbet ve Adem Büyük'ün karşılıklı goleriyle 1-1 biten maçta 55. dakikada Başakşehir'den Rajko Rotman'ı doğrudan kırmızı kartla oyun dışında bıraktı.

Ligin 2. ve 3. haftalarında ise hakemler kırmızı kartını kullanmasına gerek kalmadı. Hakemler, ilk üç hafta 81 kez de sarı kartına yöneldi.


Geçen sezon 6 kırmızı çıktı
Süper Lig'de geçen sezon ise ilk üç haftada 6 kırmızı kart çıkmıştı. Gergin başlayan sezonun ilk haftasında oyundan ihraç edilen Gençlerbirliği futbolcusu Kulusic'in ardından kırmızı kartlar peş peşe geldi. Elazığspor'dan Ivesa, Gaziantepspor'dan Serdar Özbayraktar, Kayseri Erciyesspor'dan Azofeifa ve Vleminckx kural dışı hareketleri nedeniyle kırmızı kartla cezalandırıldı. Gençlerbirliği'nin Hırvat savunmacısı Kulusic, ayrıca 3. hafta bir kımızı kart daha görerek, ilk üç hafta da 2 kez oyundan atılmıştı. 2013-2014 sezonunun üçüncü haftası sonunda sarı kart sayısı ise 97'ye ulaşmıştı.


Gol sayısı düştü
2014-2015 sezonunda kırmızı kart sayısı azalırken, gol oranında düşüş yaşandı. Ligin geride kalan 3 haftası "kısır" geçerken, toplam 56 gol atıldı. Sezon 21 golle açılırken, 2. hafta 19, 3. hafta ise 16 kez top filelerle buluştu.

Geçen sezon ise futbolseverler, ilk üç haftada 71 gol izlemişti. 20 golle başlayan sezon, 2. hafta 25, 3. hafta da 26 golle devam etmişti.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!