Dünyanın en ilginç sporları

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın en ilginç sporları
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2014 11:29

Dünyanın en önemli, en çok izlenen sporları futbol basketbol, Amerikan futbolu, voleybol gibi sporlardır... Aslında adını bilmediğimiz o kadar fazla spor var ki. Bazı sporları da diğerlerinden ayıran en büyük özellikleri çok ilginç veya çok daha tehlikeli olmaları... Dünyanın çeşitli ülkelerinde birbirinden ilginç birçok spor dalında faaliyetler her yıl düzenli olarak yapılırken, müsabakalar sonunda dereceye giren sporculara çeşitli ödüller veriliyor. Hatta bazı branşlarda dünya rekorları bile bulunuyor.

Haberin Devamı

SLACKLİNİNG

İki nokta arasına gerilen naylondan yapılmış bir ip üzerinde dengede hareket etmenin amaçlandığı bir etkinliktir. Bazı yönleriyle ipte yürüme etkinliğinden ayrılır. İki nokta arasına gerilen ip genelde alçakta olur ancak daha fazla adrenalin yaşamak isteyenler bu ipi istedikleri yüksekliğe çıkarabilir. Bu eğlenceli spor gün adrenalin tutkunlarının favorilerinden biri... Bu dalda Guinness Dünya Rekoru ise Norveç'in 1000 metre yükseklikteki Kjerag Dağı'nın fiyortlarını yürüyerek geçen Christian Schou'ya ait...

Dünyanın en ilginç sporları

TREN SÖRFÜ

Dünyanın en tuhaf sporlarından biri olarak anılır... Özellikle Güney Afrika'da ve Hindistan'da çok fazla yaygındır. Hareket halindeki trenin üzerine çıkan genç erkekler binlerce volt elektrik taşıyan kablolardan kaçmaya çalışır... Bu aksiyon dolu 'eğlence' nedeniyle her yıl onlarca genç hayatını kaybediyor... Hareketli trenin üzerinden sağlam şekilde inen gençler saygı duyulan kişiler haline geldiklerini düşünüyor.

Haberin Devamı

Dünyanın en ilginç sporları

YANARDAĞ SÖRFÜ

Aktif bir yanardağın tepesinden yaklaşık 725 metre aşağı aşağı 80 kilometre hızla sörf yaptığınız düşünün. Özel koruyucu kıyafetlerle, dizlik ve başlıklarla donatılmış sporcular, özel kontrplaktan yapılmış sörf aletleriyle her yıl Orta Amerika ülkesi Nikaragua'nın en küçük yanardağı Cerro Negro'ya bunun için gidiyor. Her yıl düzenlenen organizasyonun başladığı 2005 yılından itibaren on binlerce seyirci, bu ilginç ve tehlikeli sporun tanığı oluyor.

Dünyanın en ilginç sporları

LİMBO PATENİ

Özellikle Çin ve Hindistan gibi ülkelerde oldukça yaygındır. Genellikle arabaların altından yapılan paten sporu yapabilmek için çok erken yaşta başlayıp vücutlarının çok fazla esnek olması gerekiyor. Çeşitli kategorilere ayrılan bu spor dalının en ünlüsü ise otomobilin altına girerek paten yapmak. Bu kategoride bilinen rekor ise 45 saniyede tam 57 arabanın altından paten kayarak geçen ve Hindistan'da "Harika Çocuk" lakabıyla tanınan Aniket Chindak'a ait. Çinli 10 yaşındaki Wu Xue, bu pozisyonda 50 metreyi 7,974'le geçerek, dünya rekorunu elinde tutuyor. Bu sporda aranan şartlar boy kısalığı ve esneklik olduğu için, katılımcıların büyük çoğunluğu küçük yaş grubunda oluyor.

Haberin Devamı

Dünyanın en ilginç sporları

DAĞ BİSİKLETİ

Sporun adında bisiklet geçtiğine bakmayın. Bu bisiklet diğerlerinden biraz farklı. Normal bir bisikletin yarısı olan alet, dağda engebeli, çakıllı yollarda kullanılıyor. Bu sporun öncüsü olarak bilinen Kris Holm, "Bunu herkes yapamaz, önce cesaret lazım" sözleriyle yapılanın ne kadar zor olduğunu belirtmiştir.

Dünyanın en ilginç sporları

TİMSAH BUNGEE

Başta Avustralya olmak üzere dünyanın farklı yerlerindeki bungee jumping'in yeterince heyecanlı olmadığını düşünen maceraperestler, atlayışlarını içi timsahlarla dolu nehirlerin genellikle dik dağ yamaçlarında gerçekleştiriyor. Bu atlayışların birinde, 8 Ocak 2012'de, Zambia'nın Zambezi Nehri'ne Victoria Falls Köprüsü'nden atlayan Erin Langworthy, halatının kopmasının ardından timsahlarla dolu suya düşmüştü. Langworthy, timsahlardan kaçmayı başarararak kıyıya yüzerek ulaşmıştı.

Haberin Devamı

Dünyanın en ilginç sporları

BUZKASHİ

Asya kıtası ülkelerinden Kırgızistan ve Afganistan'ın ulusal sporu olan buzkashi en ilginç sporlardan biri. Polo oyununa çok benziyor. Ancak bu sporu polodan ayıran en büyük özellik top yerine başı kesilmiş ölü bir keçiyi kullanmaları. Oyuncular ölü keçiyi alıyor ve diğer oyunculara veriyor. Keçiyi kaleye ulaştırana kadar bu süreç devam ediyor. Bu sporda oyuncular yıllar boyu ciddi bir şekilde çalışıyor. Hatta usta oyuncuların yaşı 40'ın üzerinde.

Dünyanın en ilginç sporları

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!