İngiliz lisesinde peçe krizi

Güncelleme Tarihi:

İngiliz lisesinde peçe krizi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2014 09:23

Peçeli öğrenciyi reddeden Camden Kız Lisesi’nin ünlü öğrencileri arasında İngiltere eski Başbakanı Gordon Brown’ın eşi Sarah Brown ve ünlü oyuncu Emma Thompson da var.

Haberin Devamı

İngİltere’nin başkenti Londra’nın kuzeyindeki ünlü Camden Kız Okulu’nun çarşaf ve peçeyle sınıfa girmek isteyen 16 yaşındaki öğrencisini kapıdan geri çevirmesi, tartışmalara neden oldu. Okulun başöğretmeni Elizabeth Kitcatt, ismi açıklanmayan öğrenciyi derslere almama gerekçesini, ‘okul kurallarına uymaması’ olarak gösterdi.

Kitcatt, “Bu okulda kıyafet yönetmeliğimiz var. Öğrenciler sağlık ve güvenlik kurallarını ihlal etmedikleri ve öğretmen öğrenci iletişimini engelleyecek şekilde giyinmedikleri sürece istedikleri her kıyafetle okula gelebiliyor” dedi.

İSLAMOFOBİK Mİ
Camden Kız Okulu’nun birçok öğrencisi ve mezunu ise, okulun peçe yasağını ‘İslamofobik’ buldu ve internette konu ile ilgili imza kampanyası başlattı. Kampanyaya destek veren 700’den fazla kişi, 5 yıldır aynı okula devam eden ancak bu yıl tamamen kapanmaya karar veren öğrencinin ‘yaptığı seçimler nedeniyle eğitim hakkının elinden alınmamasını’ talep etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!