Fikret Orman: Yapmayın hanımlar!

Güncelleme Tarihi:

Fikret Orman: Yapmayın hanımlar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2014 08:09

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Bursa’da takıma saldıran siyah beyazlı taraftarlar için söylediği, “Bunlar kız gibiler, teke tek karşımıza çıkamazlar” sözüne sitem eden kadınlara seslendi.

Haberin Devamı

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Bursa dönüşü yaşanan olaylarla ilgili yaptığı açıklamalardan bir sözünün kendisine karşı bir yıpratma aracı olarak kullanıldığını belirterek, "Benim iki kız kardeşim, iki de kızım var. Cinsiyet ayrımcılığı kesinlikle yapmadım" dedi.

Fikret Orman, BJK TV'ye verdiği röportajda, Bursaspor maçının ardından İstanbul'a dönüşte yaşananlarla ilgili açıklamalar yaptığını hatırlatarak, "Bursa dönüşü yaşanan olaylarla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundum ama onlar da benim bir lafımı cımbızla içinden çekip yine bana karşı bir yıpratma aracı olarak kullanmışlar. Kimse benim sözlerimi başka mecralara çekmeye çalışmasın. Benim iki kız kardeşim, iki de kızım var. Cinsiyet ayrımcılığı kesinlikle yapmadım. Topluluk halinde taşkınlık yapanların teke tek kalındığında daha anlayışlı olduklarını anlatmak için bir ifade kullandım basın mensuplarına ama yanlış yerlere çekildi" diye konuştu.
Bursa dönüşünde hoş olmayan görüntüler oluştuğunu kaydeden Orman, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

OLAY ÇIKARMAYA GELMİŞLER
"Arabama vuranlar, küfür edenler Fikret Orman'a değil, Beşiktaş camiasına ve taraftarlara küfür ettiler. Taraftarlarımızın çoğu Bursaspor gibi zor bir deplasmandan galip dönen takımımızı kutlamak için Kartal İskelesi'ne gelmişler. Bir de birkaç kişilik örgütlü bir grup takıma laf atmak, taşkınlık yapmak için gelmiş. Yaşananlara üzüldüm ve sinirlendim. Taviz vermeden doğruları uygulamaya devam edeceğiz. Bizler de taraftarlıktan geldik. Beşiktaş'ı temsil edenlere saygı duymak bizde esastır. Hiçbir zaman Beşiktaş başkanının arabasına tekme atılmamıştır. Beşiktaşlılar olarak bu art niyetli kişileri aramızdan çıkarmalıyız. Bu tarz olaylar, eğer önlem alınmazsa daha kötü şekilde sonuçlanabilir. Kanunsuzca hareket edenlerin karşısında, kanunlar ve devletin kolluk güçleri yer almalı."

ALPHAN VE ÇONGUR YAZI YAZMIŞTI
Fikret Orman'ın, "Bunlar kız gibiler, bireysel olarak karşımıza çıkamazlar" sözleri özellikle kadınlar arasında büyük tepki yaratmıştı. Hürriyet yazarlarından Melis Alphan ile Elif Çongur'un konuyla ilgili birer yazı kaleme alarak Orman'a sitem etmişlerdi.

Haberin Devamı

ELİF ÇONGUR: ÇIKIŞA GEL ÇIKIŞA

MELİS ALPHAN: BU TOPLUMUN ERKEKLERİNE CİNSİYET EĞİTİMİ ŞART!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!