Çevre için tepki istedi

Güncelleme Tarihi:

Çevre için tepki istedi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2014 01:07

Birleşmiş Milletler’in İklim Zirvesi kapsamındaki ‘Şehirler’ toplantısına katılan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş, Paris ve Johannesburg belediye başkanları ile birlikte basın toplantısı yaptı.

Haberin Devamı

Dünyadan 40 belediye başkanının katıldığı toplantı sonrasında yabancı basına açıklama yapan Topbaş, “Biz İstanbul olarak fosil yakıtlarından arındırılmış, çevreye saygılı alanlar oluşturmak için çalışmalar sürdürüyoruz. Bu konuda bireylerin tepkili ve tavırlı olmasını bekliyoruz. Bir birey, yönetimin yaptığı bir çalışmaya tepki gösteriyorsa, başarı sağlanır. Sadece bizim çalışmalarımız yetmez” dedi.

‘ŞEFFAF OLUNMALI’

Topbaş, (İstanbul’un da aralarında bulunduğu kentsel karbon salınımının azaltılması için oluşturulan Büyük Kentler İklim Liderlik Grubu) C-40’ın karbon kirliliğinin yok edilmesi için çabaladığına dikkat çekerek, “İklim değişikliği bir gerçek. Yerel yönetimler çalışmalar yapıyor. Bireyler çevre konusundaki hassasiyetlerini ortaya koyarsa, toplum da bilinçlenir. Bizim büyük bir hassasiyetimiz var” ifadelerini kullandı. Bunların gerçeklemesi için yerel yönetimlerin şeffaf olması gerekliliğini bildiklerini söyleyen Topbaş, “İstanbul Belediyesi olarak dünyada metrosunu yapan tek belediyeyiz. Bu, çevre için çok önemli bir hassasiyettir” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘DEPREM RİSKİ FIRSAT’

BİR gazetecinin “İstanbul’da parkları yok eden yapılanmalar ve gösteriler oldu. Buna yönelik ne gibi adımlar atıyorsunuz?” sorusuna ise “Ben şehir planlayıcısıyım. İstanbul 8 bin 500 yıllık tarihi kent. Bir deprem riski yaşıyor. Kentsel dönüşüm çalışmalarına girdik. Deprem riskini İstanbul’un yenilenmesi için bir fırsat olarak görüyoruz. 1 milyon 600 bin bina var. Elli, iki yüz, üç yüz hektarlık kent meydanları oluşturma çalışmalarımız var. Hükümetimize çevreye duyarlı binalara teşvik verilmesi için adımlar atılması teklifini götürdüm” yanıtını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!