Erdoğan ve Obama ayak üstü konuştu

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan ve Obama ayak üstü konuştu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2014 21:05

Erdoğan ve Obama New York’ta ayak üstü bir konuşma gerçekleştirdi. Beyaz Saray, konuşmayı iki liderin beraber çalışma konusunda mutabakat sağladığı bir “fırsat arası” şeklinde açıkladı.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantıları için bulunduğu New York’ta ABD Başkanı Barack Obama’nın kentte bulunan liderler onuruna salı akşamı Waldorf Astoria Oteli’nde verdiği resepsiyonda Obama ile ayak üstü konuştu. Türk yetkililer, iki liderin konuşmasını Suriye ve bölgesel konuların ele alındığı bir görüşme şeklinde yansıtırken, Beyaz Saray ise buna bir “fırsat arası” dedi. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Sözcüsü Caitlin Hayden, soru üzerine yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Başkan Obama ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, dün gece Başkan Obama’nın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nu ziyaret eden devlet başkanları için verdiği yıllık resepsiyonda kısaca bir fırsat araları oldu. ABD-Türkiye ilişkisine olan bağlılıklarını vurguladılar ve IŞİD’in ortaya koyduğu tehdit dahil, bölgesel ve küresel zorlukları ele almada beraber çalışmaya devam etme konusunda mutabık kaldılar.”

Haberin Devamı

OBAMA DEĞİL BIDEN

Birleşmiş Milletler toplantıları çerçevesinde Türkiye ve ABD arasında yapılacak tek ikili görüşmenin, bugün Erdoğan ve ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden arasında gerçekleşmesi bekleniyor. Üst düzey bir Amerikalı yetkilinin Hürriyet’e verdiği bilgiye göre Başkan Obama, 5 Eylül’de Galler’deki NATO Zirvesi sırasında bir araya geldiği Erdoğan ile New York’ta tekrar buluşmadı. BM’nin bu yılki toplantıları sırasında Irak’ın yeni Başbakan Haydar El Abadi, Etiyopya Başbakanı Hailemariam Desalegn ve Mısır Devlet Başkanı Abdülfettah El Sisi ile ikili görüşme yapan Obama’nın yerine ise Erdoğan ile Biden’ın bir araya geleceği bildirildi. Normalde Irak portfolyosuna bakan Biden, bugün Erdoğan’ın kaldığı New York’taki Peninsula Oteli’nde Erdoğan ile Suriye’yi de içeren geniş kapsamlı bir toplantı gerçekleştirecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!