Yılın en şişman ikinci ayı: Eylül

Güncelleme Tarihi:

Yılın en şişman ikinci ayı: Eylül
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2014 01:17

Atalarımızın dediği gibi, "Winter is coming"... Hem de kilolarla beraber! Araştırmalara göre eylül ayı, bütün bir yıl içinde insanların en çok kilo aldığı zaman dilimi! Birincisi tabii ki; aralık!

Haberin Devamı

Yazın bitişi birçok açıdan can acıtıcı olabilir ama bu açıdan değil... Bir süre, -en azından 8 ay boyunca-, 'bikini vücudu' derdimiz kalmadı. Eylül geldi, denizden çıkıldı, şehre dönüldü, sokakta geçirdiğimiz zaman kısaldı ve haliyle üzerimize bir rehavet çöktü. Oturdukça oturuyor ve -itiraf edin-, oturdukça yiyoruz. Hatta o kadar çok yiyoruz ki, araştırmalara göre eylül ayı, bütün bir yıl içinde insanların en çok kilo aldığı ikinci zaman dilimi seçildi. Birincisi tabii ki aralık! (Başka bir deyişle, acilen rejime başlanan kış bitişi, skandal dönem...)

EN AZ 2 KİLO!
Her şey bir kenara; araştırmalara göre metabolizmamızı yavaşlatan soğuk hava bile daha hızlı kilo almamıza vesile oluyor! 2 bin kişi üzerinde yapılan ölçüme göre en çok sonbahar ve kışın kilo alıyor; ilkbahar ve yaz da aldıklarımızı geri veriyoruz. Sonbaharda en az 1 kilo 80 gram alıyoruz. Kış aylarında ise bu rakam en az 2 kilo 27 gram oluyor. Tekrar etmekte fayda var: EN AZ!

Haberin Devamı

YAZA KADAR YEMEYE DEVAM
Sonbahar ve kış rejim yapmak için en kötü zaman. Çünkü günler kısa, havalar soğuk ve akşamlar genellikle televizyon karşısında dizi izleyip çekirdek çıtlayarak geçiyor. Aralıkta bir gayret diyet yapmaya başlıyor fakat yumurta kapıya dayanana kadar; yani yaza kadar, ondan da sonuç alamıyoruz. Kilo vermek için en avantajlı mevsim haziran. Temmuz veya ağustosta tatile gidileceği, bikini şov yapılacağı için kilo verme motivasyonumuz tavanda oluyor ve daha kolay eriyoruz.

Yılın en şişman ikinci ayı: Eylül

EN ÇOK YEMEK YENİLEN GÜN: CUMARTESİ!
Bu bulgu da pek şaşırtıcı değil... İple çekilen hafta sonu nihayet geldiğinde, cumartesi günü sabahın erken saatlerinde yemek yemeye başlıyor ve akşama kadar doymuyoruz. Araştırmaya katılanların yüzde 54'ü cumartesi günü daha çok kalorili yiyecekler tükettiklerini kabul ediyor. Pazar ise, ikinci sırada yer alıyor.

MEŞHUR PAZARTESİ DİYETLERİ
Pazartesi sendromu insanların üzerine zaten bir mutsuzluk yüklediği için, diyete başlama mutsuzluğu pek de fazla fark edilmiyor. Haliyle pazartesi, diyeti de arada kaynatmak için en uygun gün. Salı günü genellikle diyet bozulsa da, en azından pazartesi dikkat etmiş olmak, hafta sonu fazla kaçırılan kalori alımını da dengelemiş oluyor. Özetle; pazartesi diyetlerine tam gaz devam!

Haberin Devamı

Yılın en şişman ikinci ayı: Eylül


EN ÇOK KİLO ALINAN GÜNLER
1- Cumartesi
2- Pazar
3- Cuma
4- Perşembe
5- Çarşamba
6- Salı
7- Pazartesi

EN ŞİŞMAN OLDUĞUMUZ MEVSİMLER
1- Sonbahar
2- Kış
3- İlkbahar
4- Yaz

EN ŞİŞMAN OLDUĞUMUZ AYLAR
1- Aralık
2- Eylül
3- Ağustos
4- Kasım

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!