Müezzinoğlu: IŞİD yaralısı da olsa tedavi ederiz

Güncelleme Tarihi:

Müezzinoğlu: IŞİD yaralısı da olsa tedavi ederiz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2014 16:28

SAĞLIK Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yaralı IŞİD militanlarının Türkiye’de tedavi edildiği iddialarına, PKK’yı örnek göstererek cevap verdi. Müezzinoğlu, "Bizde dağda PKK’lı teröristi bir saat önce askerimize silah çekmiş, teröristi yaralı olarak geldiğinde tedavisini yaptık, sonra emniyet ve adliyeye teslim ettik. Bizim görevimiz adli kolluk değildir. Kimin ne yaptığını değil, hastayı tedavi etmek gibi bir görevimiz var" dedi.

Haberin Devamı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, çeşitli programlara katılmak üzere seçim bölgesi olan Edirne’ye geldi. Karayoluyla kente gelen Bakan Müezzinoğlu’nu Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi’nde Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne Belediye Başkanı CHP’li Recep Gürkan, TÜ Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, parti yöneticileri ve daire müdürleri karşıladı. Balkan Kongre Merkezi’ndeki Trakya Üniversitesi’nin Akademik Yıl açılışına katılan Müezzinoğlu, Balkan Senfoni Orkestrası’nın mini konserini dinledi. Özellikle Plevne Marşı’nı ilgiyle dinleyen bakan Müezzinoğlu, orkestrayı ayakta alkışladı.

ÜNİVERSİTE 1 MİLYON LİRA ÖDÜL

Konserin ardından TÜBİTAK yarışmasında üçüncü olan ‘pehlivan’ adlı güneş enerjisiyle çalışan aracı yapan öğrencilere çeşitli hediyeler veren Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bakanlık bütçesinden ya da kendi hesabından üniversiteye 1 milyon lira ödül vereceğini açıkladı.

Türkiye’nin sağlık hizmetleri sunumunda gelişmiş ülkelerin bir çoğunu geçme başarısını yakaladığını anlatan Bakan Müezzinoğlu, Türkiye’nin sağlıkta tüketen toplum olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Sağlık hizmetleri sunumunda başarılıyız, ancak sağlıkta iki ayağımız zayıf. Bunlardan biri, sağlık tüketicisi bir ülkeyiz. Yani ilacı, tıbbi teknolojiyi tüketiyoruz ve bunları dünyadan alıyoruz. İlaç üreten, tıp teknolojisi üreten bir toplum olabilmeliyiz. Yalnızca ilaç kısmı yılda 17-18 milyar lira. Artık kendi dinamiklerimizi bu anlamda devreye sokarak, 2017-2018 yıllarında bu alanda farklı bir noktaya geleceğiz. 2023’te ’bir taraftan dünyanın ürettiklerini tüketiyorum ama ben de üretip dünyanın tüketimine sunuyorum’ diyebileceğiz. Bu anlamda şu anda TBMM Genel Kurulu’nda olan Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığını inşallah bu yıl yasalaştıracağız. Burada kanser, kronik hastalıklar, anne çocuk ve ergen sağlığı, geleneksel ve tamamlayıcı tıp enstitüleri gibi enstitüleri kuruyoruz. Buralarda büyük oranda üniversitelerimizin, yatırımcımızın Ar-Ge’lerine destek olacağız. Bu enstitü başkanlığıyla Türkiye, önümüzdeki yıldan itibaren sağlık TÜBİTAK’ı dinamiklerini daha güçlü hale getirecek."

"SAĞLIK TURİZMİNDE ZAYIFIZ"

Bakan Müezzinoğlu, özellikle sağlık turizmi konusunda Türkiye’nin zayıf olduğunu söyledi. Bunu geliştirebilmek için adımlar attıklarını kaydeden Müezzinoğlu, "Zayıf olduğumuz diğer bir alan da sağlık turizmi. Türkiye’nin, yakın coğrafyasında 1 milyar nüfusa sağlık turizminde hizmet edecek dinamikleri var. Bunun altyapısını kısa sürede tamamlayacağız. Şu an 32 bin yatak kapasiteli, Sağlık Bakanlığının yaptığı hastanelerimiz, bu önümüzdeki 2-3 yıl içerisinde insanımızın hizmetine girecek. Önümüzdeki bir yıl içinde 10 bin yatak kapasitesinin projelerini yaptık. Diğer taraftan, şehir hastaneleri inşaat aşamasında, önümüzdeki yıllarda devreye girecek. Türkiye, bütün hastane ve sağlık kuruluşlarının fiziki mekanlarını son 10 yılda yenilemiş, dünyada tek ülke olmuş durumdadır. Bu anlamda mesleki kadroları da güçlü olan bir ülke haline gelmiştir. Dün Başbakanımıza da sunduk. Sağlık Bakanlığı koordinesinde Sağlık Turizmi Üst Kurulu kuruyoruz ve bu kurulla Türkiye’nin sağlık vizyonunu çok güçlü hale getireceğiz. Bunlardaki temel hedefimiz, Cumhuriyetimizin 100’ncü kuruluş yıl dönümünde, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef olarak, vasiyet olarak bıraktığı muasır medeniyet seviyesinin üzerinde bir Türkiye’ye ulaşmaktır" şeklinde konuştu.

SİGARAYI BIRAK, 10 BİN BİSİKLET

Bakan Müezzinoğlu, akciğer kanseri sonucu ölümlere bakıldığında Edirne’nin ilk 3’ncü sıralarda yer aldığını ifade ederek, Edirne Belediye Başkanı CHP’li Recep Gürkan’a sigarayı bırakma ve bisiklete binme çağrısında bulunarak, "Her ikisini de yaparsan, Edirne’ye 10 bin bisiklet armağan edeceğim" dedi.

BAKAN KONUŞTU, TIP ÖĞRENCİLERİ UYUDU

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun konuşması sırasında salonda olan bazı tıp fakültesi öğrencilerinin de uyuduğu gözlendi. Alkışlara ve gürültüye rağmen uzun süre uyuklayan kız öğrenciler, Bakan Müezzinoğlu’nun konuşmasının ardından gelen alkış sesleriyle uyandı.

IŞİD YARALISI TEDAVİ EDİLİR Mİ?

Balkan Kongre Merkezi’ndeki Akademik Yıl açılışının ardından binadan çıkan Bakan Müezzinoğlu gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Bir gazetecinin yaralı IŞİD militanlarının Türkiye’de tedavi edildiği iddialarını sorması üzerine konuşan Bakan Müezzinoğlu, PKK yaralılarını da tedavi ettiklerini belirterek şöyle konuştu:

"Biz hiç kimsenin, kimliğine, dinine, ırkına, rengine, mezhebine bakma noktasında değiliz. Bizde dağda PKK’lı teröristi bir saat önce askerimize silah çekmiş, teröristi yaralı olarak geldiğinde tedavisini yaptık, sonra emniyet ve adliyeye teslim ettik. Bizim görevimiz adli kolluk değildir. Kimin ne yaptığını değil, hastayı tedavi etmek gibi bir görevimiz var. Bu anlamda bilemezsin ki IŞİD yaralısı mı? IŞİD diye baktık da çıkmadı, bir Suriyeli vatandaş çıktı. Bunun suçlusunu vebalini, vicdan hukuku sormayacak mı? Meslek hukuku, normal hukuk sormayacak mı? Kimin hangi işi, suçu yaptığı değil. Hastayı tedavi edip etmediği. Bizim hekimlerin dünyada nerede olursa olsun. Hiçbir ayrım gözetmeksizin tedaviyi yapmaktır."

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde idari birimler binasının açılışını yaptıktan sonra Halk Eğitim Merkezi’ndeki Ahilik Haftası kutlama programına katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!