Alman silahları yola çıktı

Güncelleme Tarihi:

Alman silahları yola çıktı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2014 15:23

ALMANYA, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarına karşı savaşmaları için Peşmerge'ye vermek üzere kararlaştırdığı silah yardımını Irak'a gönderdi. Leipzig'den kalkan uçakla tam 27 ton silah taşıdı.

Haberin Devamı

Uçak önce Irak'ın başkenti Bağdat Havaalanına indi. Silahlar buradan Erbil'e nakledildi. Sevk edilen silahlar arasında tank savar, otomatik silahlar ve mermiler bulunuyor. Almanya daha önce de Irak'a aralarında askeri araçların da bulunduğu askeri malzeme sevkiyatı gerçekleştirmişti. Peşmergelere, gönderilen silahların nasıl kullanılacağını öğretmek üzere Almanya'nın gönderdiği bir sağlık uzmanı ve altı askeri yetkili ise hala Bulgaristan'da bekletiliyor. Askerlerin, Erbil'e uçmaları için Irak'tan gerekli yeni izin belgelerinin henüz gönderilmemesi nedeniyle beklediği tahmin ediliyor.

ALMANYA'YA 180 TEHDİT

Federal Asayiş Daire Başkanı Jörg Ziercke, İslamcı teröristlerce gönderilen video mesajıyla şimdiye kadar tam 180 tehdit aldıklarını söyledi. Ziercke, “2010 yılından beri 20'si belli bir yeri hedefleyen olmak üzere video yoluyla 180 tehdit aldık. Bu tehditlere rağmen elimizde somut bir terör eylemi girişimi veya planı bulunmuyor. 655 kişi hakkında yaklaşık 500 soruşturma yürütülüyor” dedi.
Ziercke, gelebilecek tehdit ve saldırılara karşı güvenlik birimlerinin duruma hakim olduğunu belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!