Bedelli Askerlik'te sıcak gelişme: Yalçın Akdoğan konuştu

Güncelleme Tarihi:

Bedelli Askerlikte sıcak gelişme: Yalçın Akdoğan konuştu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2014 13:39

En son 2011 yılında çıkarılan bedelli askerlik yasası ile yaş sınırı 30 ve ödenecek miktar da 30 bin TL olarak belirlenmişti. İçerisinde bulunduğumuz 2014 yılı içinse durum henüz netlik kazanmadı.

Haberin Devamı

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun beyanatlarından sonra gözler Genelkurmay Başkanlığı’nda.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın bulunduğu beyanatların ardından Genelkurmay Başkanlığı’nın yapacağı açıklama merak konusu oldu.

Bedelli askerlik hakkında gündeme gelen ve dile getirilen olumlu açıklamalar, bedelli askerliğin çıkma ihtimali olasılığını bekleyen vatandaşların sayısını oldukça arttırmıştı.
Genelkurmay Başkanlığı, askerliğin "vatani görev" olarak bilinmesine karşın, "Parası olan askerlikten muaf" algısı oluşması istemiyor.

Toplam asker sayısı, planlamalar ve faaliyetleri göz önünde tutularak hükümete bir rapor sunması beklenen Genelkurmay Başkanlığı’nın saptamaları, bedellinin kapsam ve şekli hakkında hükümete ışık tutacak. Çünkü bedelli askerlik konusunda Genelkurmay’ın dikkat ettiği en önemli kriter Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bünyesindeki asker mevcudu. Eylül ayı başı itibarıyla, TSK'da 671 bin 275 personel görev yapıyor. Bu mevcut dahilinde özellikle erbaş ve erler ile yedek subayların konumu ehemmiyetli konuların başında geliyor.

Haberin Devamı

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan bedelli askerlik ile ilgili son olarak "Rasyonel kriterlerle ele almak lazım, TSK'nın kendi planlaması önemli. Başbakanımız brifingler aldıktan sonra değerlendirilecek" diye konuştu.

Bedelli Askerlikte sıcak gelişme: Yalçın Akdoğan konuştu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!