Barış selçuk sahipleri ödüllerini buldu

Güncelleme Tarihi:

Barış selçuk sahipleri ödüllerini buldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2014 13:30

Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi’nde gerçekleşen ödül törenine, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Büyükelçi Serpil Alpman, İzmir Barosu Başkanı Ercan Demir, Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, basın kuruluşlarının temsilcileri ve gazeteciler katıldı.

Haberin Devamı

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ödül alan gazetecileri kutlayarak, "Şehit olan arkadaşlarımızı anmak, basın camiasına olan saygımızı, sorumluluğumuzu, minnetlerimizi sunmak üzere Barış Selçuk adına bu yarışmayı düzenliyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi var olduğu müddetçe bu anmanın sürmesini diliyorum. Basına, basın emekçilerine bizleri aydınlatıp en fazla da eleştirerek verdikleri katkılardan dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel de "Ben Barış’ın en çok nüktedan kısmını, insan yapısını çok seviyordum. Ama devrimci yapısını ve başkaldıran, inandığını yazan, kimsenin satın alamayacağı kalem olmasını da seviyordum. Yaşasaydı aynı çizgisini sürdürürdü. Bazı ömürler vardır çok kısadır, ama çok uzun yıllar tarihe kalır ve yaşar; bazı insanlar çok uzun yıllar hayatta kalır, ama hiçbir iz bırakmadan yok olur gider. Barış bunlardan birincisiydi ve bizde çok anlamlı izler bıraktı" diye konuştu.

Haberin Devamı

Barış selçuk sahipleri ödüllerini buldu

Daha sonra ödüller sahiplerine verildi. İzmir Kent Haberi dalında Hande Mumcu Özendirme Ödülü’nü ’Hastanede ölüm skandalı’ başlıklı haberiyle Bugün Gazetesi’nden Cem Kartal kazandı. Kartal’a ödülünü Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel verdi. ’İzmir Kent TV Haberi’ dalında Kanaltürk’ten Şeyda Burcu İkiz - Bülent Yıldız’ın ’İki hastane iki rapor’ birinciliğe layık görüldü. Bülent Yıldız’ın ödülünü Barış Selçuk’un ağabeyi Dr. Savaş Selçuk verdi. Şeyda Burcu İkiz’e ödülünü İzmir Barosu Başkanı Ercan Demir takdim etti. Bu dalda Hande Mumcu Özendirme Ödülü’nü Doğan Haber Ajansı’ndan Yusuf Yavuz ’Huzurevi’nde yangın: İki ölü’ başlıklı haberiyle kazandı. Yavuz’a ödülünü Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu verdi.

Ulusal Haber dalında Hürriyet Gazetesi’nden Nurettin Kurt’un ’UYAP’ta skandal’ haberi birinciliğe layık görüldü. Nurettin Kurt’a ödülünü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu verdi. Bu dalda Hande Mumcu Özendirme Ödülü’nü Cumhuriyet Gazetesi’nden Aykut Küçükkaya’nın ’Milyonlar o vakfa da gitmiş’ başlıklı haberi aldı. Küçükkaya ödülünü, İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu’nun elinden aldı.

Haberin Devamı

Haber Fotoğrafı dalında Haber Türk Gazetesi’nden Mehmet İnmez’in ’Tekme’ fotoğrafı birinciliğe değer görüldü. İnmez’e ödülünü Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila verdi. Bu dalda Hande Mumcu Özendirme Ödülü’nü ise ’Yuh artık’ başlıklı haberde yayınlanan fotoğrafıyla Doğan Haber Ajansı’ndan Kadir Özen kazandı. Özen’e ödülünü Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan verdi.

BARIŞ SELÇUK KİMDİR?

21 Eylül 1961’de Aydın’da doğan Barış Selçuk, ilköğretimini 1972’de Anamur’da, ortaöğrenimini Eskişehir Devrim Ortaokulu’nda, liseyi Trabzon Lisesi’nde tamamladı. 1978 yılında girdiği Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden 1983 yılında mezun oldu. Askerliğini, 1984-1986 yıllarında Kırklareli Piyade Alayı’nda Asteğmen olarak yaptı. 1986 yılında Yeni Asır Gazetesi’nde "ekonomi", 1989 - 1990 yıllarında Günaydın Gazetesi’nde "politika", 1991 yılında ise Hürriyet Gazetesi Ankara Bürosu’nda "Parlamento muhabirliği" yaptı. 5 Ağustos 1994’te Tansu Çiller ve Murat Karayalçın’ın Giresun’da fındık taban fiyatını açıklamalarını izlemeye giderken, trafik kazasında, muhabir arkadaşı Hande Mumcu, kameraman Salih Peker ve araç sürücüsü ile birlikte yaşamını yitirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!