Kraliçeyi elleriyle çizdi

Güncelleme Tarihi:

Kraliçeyi elleriyle çizdi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2014 01:17

Sanatsal çalışmalarını Ankara'da sürdüren emekli veteriner ressam 65 yaşındaki Memik Kibarkaya, kendine özgü özel karışım boyalardan parmakları ile yaptığı İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in portresini, Kraliçe'ye verilmek üzere Ankara'da bulunan İngiltere Büyükelçiliği'ne teslim edecek.

Haberin Devamı

Küçük yaşlardan itibaren merak sardığı hep sanatın içinde olduğunu ifade eden Kibarkaya, "II. Elizabeth'in portresini yapmaktan büyük mutluluk duydum. Çünkü bir Kraliçe, ressam Lucien Freud'un atölyesine giderek, ressamın karşısına geçerek portre yaptırması sanat ve sanatçı için onur verici bir şeydir. Bu olay beni çok duygulandırdı ve ben de kendi tekniğimde ve kendime özgü geliştirdiğim boya tekniğimle II. Elizabeth Alexanra Mary'nin portreini parmak darbelerimle yaptım" dedi.

İKİ AYDA BİTİRDİ

Cumhuriyet tarihinde bu güne kadar iki devlet adamının, ressamın karşısına geçerek portre yaptırdığını hatırlatan sanatçı Memik Kibarkaya, "Birincisi Atatürk, ressam İbrahim Çallı'nın atölyesinde poz vererek portresini yaptırmıştır. İkinci devlet adamımız Turgur Özal; Rahmi Pehlivan'nın atölyesine giderek portresini yaptırmıştır. Bu durum sanata ve sanatçıya verilen önem ve saygıyı ifade ediyor. Ankara'da bulunan İngiltere Büyükelçiliği'ne portrenin kraliçeye teslim edilmesi için gerekli müracatta bulundum ve önümüzdeki günlerde teslim edeceğim" dedi.
Kibarkaya, 70x90 ebatındaki portreyi 2 ay gibi sürede tamamladığını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!