Brandenburg'da SPD-Sol Parti koalisyonu

Güncelleme Tarihi:

Brandenburgda SPD-Sol Parti koalisyonu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2014 12:02

Haberin Devamı

Almanya'da son bir ay içinde üç eyalette seçim yapıldı. Hiçbir partinin tek başına iktidara gelecek kadar oy almaması nedeniyle üç eyalette de hükümeti oluşturacak partiler arasında koalisyon görüşmeleri hala sürüyor. Brandenburg'da koalisyon görüşmelerinin hangi partiler arasında yapılacağı netlik kazandı.

SPD-SOL PARTİ ORTAKLIĞI
Brandenburg eyalet meclis seçimlerinde birince parti olarak zafer kazanan Sosyal Demokrat Parti (SPD) daha önceki hükümet ortağı Sol Parti ile koalisyon yapacağını duyurdu. Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) Partisi ile de ön görüşmeler yürüten SPD'li yöneticiler, Sol Parti ile koalisyon kurma kararı aldı. İki parti temsilcileri yeni kurulacak hükümetin programını belirlemek amacıyla çalışmalara başladı. SPD ile CDU arasında koalisyon kurulmamasının nedeni ise CDU'lu Eyalet teşkilat Başkanı Michael Schierack'ın hükümette sorumluluk üstlenmesi olarak gösterildi.

SAKSONYA'DA YAKLAŞYIK BİR AY
Saksonya eyaletinde yaklaşık bir ay önce yapılan seçimlere rağmen hala hükümet kurulamadı. Bu eyalette CDU ile SPD koalisyon görüşmelerini sürdürüyor. İki parti temsilcileri koalisyon programı üzeride tartışıyor. CDU'nun ortaklık yapma teklifini Yeşiller kabul etmemişti. Seçimlerin yapıldığı diğer bir eyalet ise Thüringen. Thüringen'de CDU'nun hükümet ortağı Hür Demokrat Parti (FDP), yüzde beşlik barajı aşamayıp meclis dışında kalınca CDU'nun yeniden iktidara gelmeside tehlikeye girdi. Bu eyalette Sol Parti, SPD ve Yeşiller koalisyonu kurluma ihtimali yüksek. Bir diğer alternatif ise CDU ile SPD arasında hükümet ortaklığının oluşturulması.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!