Evlenince ailesiyle aynı apartmanda oturmak zorundayız

7 yıllık bir ilişkim var. Artık evlenmek istiyoruz. Ancak maddi sıkıntılar yüzünden evlendiğimizde sevgilimin aile apartmanında oturmamız gerekiyor. Bu durum beni endişelendiriyor.

Haberin Devamı

Merhaba Güzin Abla, ben 28 yaşındayım, 7 yıllık bir ilişkim var. Ancak maddi imkânsızlıklardan dolayı bir türlü evlenemedik. Bu imkansızlığın yaşadığımız sürece düzeleceği de yok gibi görünüyor. Birbirimizi seviyoruz, “artık evlenelim” diyoruz. Fakat evlendiğimizde sevgilimin aile apartmanında oturmamız gerekiyor. Ben ise erkek arkadaşım yokken bile, böyle durumlardan hiç hoşlanmazdım.
Şimdi ise apartmanda sevgilimin kardeşi, onun eşi ve sevgilimin ailesi olarak toplam üç aile yaşayacağız. Ben daha yalnız, insanlardan uzak yaşamaya alışmış biriyim, ayrıca ailesi benim yetiştiğim semt ve çevreden daha farklı, daha değişik mahalle kültürü olan bir semtte yaşıyor. Hepsini geçtim oturmamız istenilen daire benim oturabileceğim gibi değil. Ne yapacağımı bilemiyorum.
Maddi sıkıntılar yüzünden, ayrı bir ev tutup kira vermek de istemiyoruz. Fakat ben orada yaşamaktan hoşlanacağımı sanmıyorum. Sevgilim “bir süre kalırız, sonra işler düzelince kendi evimizi alırız” diyor ama bu bana çok uzak bir hayal gibi görünüyor. Ailesi o evi kiraya verip bizim başka yerde kirada oturmamız fikrine sıcak bakmıyor, mutlaka o dairede yaşamamızı istiyor. Lütfen benimle düşüncenizi paylaşır mısınız?
Rumuz: Tekim

Haberin Devamı

Bence, peşin hükümlü olmamalısın. Sen her ne kadar yalnızlığı seven, eşiyle baş başa yaşamak isteyen, hayatına karışılmasından hoşlanmayan bir genç kızsan da, hayat şartları şu anda senin bu isteğini karşılamaya yetmiyor. Belki sevdiğin genç uğruna, bir süre onun da dediği gibi, bu koşulları kabul etmen gerekecek. Hem neden daha sonra kiraya çıkmayı düşünmeyeceksiniz ki? İkiniz de çalışıp kazandıktan sonra...

Yazarın Tüm Yazıları