Rakipsizler!

Güncelleme Tarihi:

Rakipsizler
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2014 01:36

“Koca Kafalar Baba Haber Bülteni”, 6. sezon startını verdi. Kanal D Ana Haber Bülteni’nden hemen önce ekrana gelen eğlenceli programın yaratıcıları Vural Yaşaroğlu ve Berk Tokay, “Koca Kafalar, televizyondaki diğer formatların dışında kalan benzersiz bir iş. O yüzden rakibimiz yok” diyor.

Haberin Devamı

6 sezondur Kanal D ekranındasınız ve “Koca Kafalar Baba Haber Bülteni” minimal değişikliklerle yoluna devam ediyor. Bu sene bir sürpriz var mı?
- Vural: Herhangi bir sürprizimiz ve sizin de dediğiniz gibi büyük bir değişikliğimiz yok. Bunu çok da gerekli görmüyoruz aslında. Baba Haber Bülteni formatıyla “Koca Kafalar”ın 6. senesi ve özellikle son 4 sezondur, formatımız, üslubumuz tam olarak oturdu. Bunun üzerine büyük değişim yaratacak veya alışılmış çizgimizin dışına çıkacak bir şey koymayı çok istemiyoruz açıkçası. “Koca Kafalar”ın bu formatla bir fenomen olduğuna inanıyoruz.
- Berk: Vural biraz yaşlandı, çöktü, en büyük değişim o aslında (gülüyor).
- Vural: Berk’in de saçı döküldü ama peruktan belli olmuyor malesef (gülüyor).

Program 6 dakika ve hafta içi her gün Ana Haber Bülteni öncesinde. Hazırlık aşaması nasıl ilerliyor? Her gün gündeme dair bir hazırlık yapmak zor olmalı, bunun bir rutini var mı?
- Vural: Elbette ki oturmuş bir rutinimiz var. Her sabah bize yazarlarımızdan senaryolar gelir, biz onlar içinden seçim yapar ve çekime geçeriz. Çekimden sonra da montaj, animasyon ve final kurgusu tamamlanır. Her gün, o akşam yayında olacak bölümü, bu tamamlanmış animasyonlarla oluşturur ve teslim ederiz. Mümkün olduğunca gündemdeki konuları takip etmeye çalışıyoruz elbette. Hep söylendiği gibi; gündemin hızlı değiştiği bir ülkeyiz. Ve haliyle buna yetişmek bazen zorlayıcı olabiliyor.

Sosyal medya, skeçleri ne kadar etkiliyor?
- Vural: Sosyal medyanın etkisi yadsınamaz. Ancak bununla birlikte tek referans kaynağımız da orası değil; çünkü sosyal medya her şey değil. Ayrıca sosyal medyadan uzak kalan, çok da içinde olmayan insanlar da söz konusu.
- Berk: Benim anneannem mesela... Pek takılmaz internete ama en sıkı takipçimizdir.
- Varol: O yüzden biz de sosyal medyayı, diğer tüm haber ve gündem kaynaklarından beslendiğimiz kadar kullanıyoruz. Yaptığımız işin geri dönüşü noktasında da tek baktığımız ve önem verdiğimiz yer orası değil. Sosyal medyada öne çıkan beğeni ve beğenmezlikler kadar sokağın, ölçümlemelerin ve farklı kaynaklardan bize ulaşan insanların değerlendirmesi de bizim için önemli.

FIRILDAKLARIN FİLMİ GELİYOR
Daha önce Antalya Televizyon Ödülleri’nde en iyi mizah programı seçilmiştiniz. Bir rakibin olmadığında, ödül almak ne kadar keyif veriyor?
- Vural: Vermiyor!
- Berk: Valla o törene ben katılmıştım. Çok da keyifliydi. Yedik içtik eğlendik otelde 3 gün, ooh (gülüyor).
- Vural: Şaka bir yana; evet, bir rakibimiz yok. Tabii ki bunu başka bir komedi, mizah programı yok anlamında söylemiyoruz. “Koca Kafalar”, aslında Grafi2000’in şimdiye kadar yaptığı birçok iş gibi, kendine ait bir kategorisi, farklı bir yeri olan; televizyondaki diğer formatların dışında kalan benzersiz bir iş. O yüzden ödül, festival, yarışma gibi organizasyonlarda net bir kategoriye koymak bazen zor olabiliyor. Bununla beraber elbette çok başarılı komedi programları var ve evet rakip olarak görmüyoruz. Çünkü bizim isteğimiz “Koca Kafalar Baba Haber Bülteni”nde büyük bir komedi yaratmak yerine “modern bir hiciv” ortaya koymak. Herkesin hayatında bir şekilde yer bulan konuları herhangi bir tarafta durmadan, mümkün olduğunca kenardan bakarak hicvetmek.

Ekibin bireysel işleri de devam ediyor. Üç kişi nasıl yetişebiliyorsunuz?

- Vural: Aslında diğer çalışmalarımızın da çok bireysel olduğu söylenemez. Sonuçta hemen hepsi Grafi2000 şemsiyesinde gelişen, mücadelesi burada verilen, çoğu burada hayat bulan işler. Ve tüm bunların Grafi 2000’in başarısına, gelişmesine hizmet etmesi en büyük isteğimiz. Bunu da iyi bir plan-programlama ve görev dağılımıyla çözmüş durumdayız.
- Berk: Mesela Vural’ın şu anda yazdığı “Benim Adım Gültepe” dizisindeki görev dağılımı şöyle; Vural gece gündüz yazıyor, biz de okuyoruz, oh ne güzel (güliyor).
- Vural: Sinema filminin vizyonu yaklaştığında da ben güleceğim, siz durun bakalım...
Sinema filmi mi? “Koca Kafalar”ın mı?
- Varol: Onu da yapacağız ama önce “Fırıldak Ailesi”nin sinema filmini hazırlama kararı aldık. Fırıldaklar’ın fanatiklerinden çok yoğun istek var, o yüzden elimizi çabuk tutuyoruz. Muhtemelen 5-6 ay sonra vizyona girecek.

VURAL BİZİ DÖVÜYOR!
Ekip olarak artık ilişkinizde olgunluk seviyesine geldiniz mi? Kavgasız gürültüsüz oluyordur her şey...

- Vural: Bizim zaten hiçbir zaman çok büyük kavgalarımız olmadı.
- Berk: Kavga denemez ki onlara.. Vural bizi arada sırada dövüyor.. Tek taraflı yani (gülüyorlar).
- Vural: Biz tartışırız genelde, kavga etmeyiz yani. Elbette anlaşmazlıklarımız oluyor. Her birimizin bakış açısı, üslubu ve ifade tarzı tabii ki farklılık gösteriyor ama bu farklılık, olması gereken dengeyi de sağlıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!