'Bana Trabzonspor maçı vermeyin' dedi ama...

Güncelleme Tarihi:

Bana Trabzonspor maçı vermeyin dedi ama...
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2014 11:19

Başakşehir-Trabzonspor maçının olay hakemi Halis Özkahya, öğretmenlik yaptığı Yalova'da bordo-mavili taraftarlarla polemik yaşadığını ileri sürerek bir sezon boyunca Trabzonspor maçında görev kabul etmedi.

Haberin Devamı

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre; verdiği hatalı kararlarla Başakşehir-Trabzonspor maçına damga vuran Halis Özkahya ile ilgili ilginç ayrıntılar ortaya çıktı. Özkahya geçen sezon 1. haftada (18 Ağustos 2013) Olimpiyat Stadı'nda Beşiktaş-Trabzon (2-0) maçını yönetmişti. Trabzonsporlu Colman, 43. dakikada Mustafa Pektemek'in ayak bileğine çok sert bir müdahalede bulundu. Özkahya sarı kartı da bulunan Colman'a ikinci sarı kartı göstermemişti. Bu durum MHK Başkanı Zekeriya Alp'i çok rahatsız etmiş ve Özkahya bu yüzden 4 hafta dinlendirilmişti. Hatta Alp'in o tarihte medyaya yansıyan şu cümleleri olmuştu:

ALP: HALİS KARDEŞİMİZ HATA YAPTI

“Halis Özkahya ile görüştüm. Biz bu futbolcu sağlığının önemini her defasında onlara anlattık. Daha maçlardan iki üç gün önce futbolcu sağlığının ön planda tutulmasını istedik. Bunlara karşı yapılan her türlü hareketin hemen anında cezalandırılması gerekiyor. Sarıysa sarı, kırmızıysa kırmızı. Taviz vermeyecekler. Bu kadar basit. Halis kardeşimiz bu konuda taviz vererek hata yapmıştır. Sonucuna katlanacak.”

Haberin Devamı

TARAFTARLARLA YAŞADIĞI POLEMİK

Halis Özkahya MHK'dan bir ricada bulunarak, “Bana Trabzonspor maçı vermeyin” demişti. MHK da 1 sezonda sadece bir defa Trabzonspor maçı vermişti. O da 15. haftadaki (16 Aralık 2013) Trabzon-Bursa (2-2) maçı. MHK, FIFA kokartlı hakeme ligin ikinci yarısında hiç Trabzonspor maçı vermedi. Halis Özkahya'nın Trabzonspor maçlarını iade etmesi veya istememesinin sebebi olarak da öğretmenlik yaptığı Yalova'da bazı Trabzonsporlu taraftarlarla yaşadığı polemiklerin olduğu iddia edilmişti. MHK Özkahya'nın bu talebini geçen sezon kabul etmesine rağmen bu sezon Trabzon maçına ataması dikkat çekmişti. MHK Başkanı Zekeriya Alp, UEFA Hakem Kurulu Üyesi Jaap Uilenberg Halis Özkahya ile dün seminerde bir araya geldiler. Yapılan özel görüşmede Özkahya'nın Başakşehir-Trabzon maçındaki yönetimi sorgulandı.

BARIŞTIRMAK TERS Mİ TEPTİ?

MHK sezon başında her hakemi her maça vereceklerini açıklamıştı. Ancak verdiği kararlarla Trabzonsporluların tepkisini çeken, Teknik Direktör Halilhodzic'i atan Halis Özkahya'nın bir daha Trabzonspor maçı alması neredeyse imkânsız hale geldi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!