Aşk sahip olamayacağım bir şeyi sevmektir

Güncelleme Tarihi:

Aşk sahip olamayacağım bir şeyi sevmektir
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2014 09:51

‘Ulan İstanbul’ dizisinde Umay karakterini canlandıran ünlü sanatçı Ayta Sözeri dobra açıklamalar yaptı.

Haberin Devamı

Ulan İstanbul’da aşkı bulamamış, her zaman aşkı arayan Umay adında bir kadını oynayan Ayta Sözeri, “Umay ile pek benzeşen bir tarafımız yok. Dizide yemek yaptığını görüyoruz, bende yemek yapmayı çok severim. Şekerpare yapıp götürüyorum orada. Bunun dışında ikimizde sevgi insanıyız. Çiçekleri, kedileri, köpekleri seviyor o, ben de hiç ayrımcılık yapmadan Tanrı’nın yaratmış olduğu her şeyi çok seviyorum. Bu taraflarımız benziyor. Dizide çok farklı karakterlerde olsa hepimizin bir arada yaşayabileceğimizi gösteriyor. ” diyor.

‘Ulan İstanbul’ dizisinin konusunu ‘Modern Robin Hood hikayesi’ olarak tanımlayan Ayta Sözeri, “Birbirimize çok benzemesek de, sadece insan olduğumuz için birbirimizi sevsek, birçok zorluğun üstesinden gelebileceğimizi gösteriyor.” diyor.

Haberin Devamı

“AŞK SAHİP OLAMAYACAĞIM BİR ŞEYİ SEVMEKTİR”
‘Size göre aşk nedir?’ sorusuna Ayta Sözeri, “Bana göre aşk, hiçbir zaman sahip olamayacağım bir şeyi sevmektir. Sonuna kadar senin olmayacak bir şeyi çok sevmektir! Düşünün ki birisine aşık oluyorsunuz ve aşık olduktan 1 hafta sonra onun 6 ay ömrü kaldığını öğreniyorsunuz. Ona aşık olmaktan vazgeçer misiniz? Hayır, 6 ay boyunca sevebildiğim kadar çok sevesin, ondan sonra da kaybedersin. Aşk böyle bir şeydir” diyor.

Aşk sahip olamayacağım bir şeyi sevmektir

BÜLENT HANIM İLE HİÇ TANIŞMADIM, TANIŞIRSAM MUTLU OLURUM
Ayta Sözeri "Bülent Ersoy tartışmasız Türkiye’nin önemli seslerinden. Bülent hanım ile hiç tanışmadım, Bülent hanıma karşı bir ön yargım yok, yanı zamanda bir aktivist kimliğim var benim. 17 yıldır insan hakları savunucusuyum. 17 yıldır bu ülkede ki insan hakları ihlali ile mücadele etmiş, en ön sıralarda koşturmuş, 20 aktivistten biriyim. Bülent Ersoy’a trans bireyler biraz kırgınlar onları unuttuğu için ama benim böyle şeylerim yok. Muhakkak insanı hayatı içerisinde birçok şey onu etkileyebilir ve farklı şekillerde davranmak zorunda kalabilir. Bunun sebebini bilmek lazım! Bülent Hanım ile hiç tanışmadım, tanıştığım zaman da çok mutlu olurum. Bülent Ersoy da bu ülkenin en büyük sanatçılarından bir tanesi.” diyor.

Haberin Devamı

‘GELECEĞİN TÜRKAN ŞORAY’I AJDA PEKKAN’I DESELER SEVİNİRİM…’
‘Size geleceğin Bülent Ersoy’u gözüyle bakanlar oluyor mu?’ sorusuna Ayta Sözeri, “Ben geleceğin Bülent Ersoy’u, sonra ki Bülent Ersoy’, Bülent Ersoy’un tahtının varisi gibi şeylere inanmıyorum. Çünkü Bülent Ersoy nadide bir şey, bir tane daha Bülent Ersoy gelmez, aynı şekilde bir tane daha Zeki Müren olamaz, bir tane daha Sezen Aksu gelmez… Böyle şeylere inanmıyorum ben. Geleceğin Bülent Ersoy’u değil, ‘belki geleceğin Türkan Şoray’ı, Ajda Pekkan’ı’ deseler sevinirim ama Bülent Hanım tek başına ve bu ülkede adını sanat tarihine altın harflerle yazdırmış birsidir. Bir tane daha Bülent Ersoy yok ve olmayacak ve bir daha da böyle bir sanatçı gelmeyecek!” dedi.

Aşk sahip olamayacağım bir şeyi sevmektir


BENCE HERKES BÜLENT ERSOY’U KOCAMAN KOCAMAN ELBİSELERİ VE SAATLERCE SÜREN MAKYAJIYLA TANIMALI
Ersoy’un makyajsız fotoğraflarıyla ilgili olarak, ‘film artisti değilim, etimle, sütümle değil sesimle varım’ dediğinin hatırlatılması üzerine Ayta Sözeri, “Bence o tür fotoğrafları gazeteciler yayınlamamalılar, çünkü magazinciler de onların şaşalı hayatlarını ve yaşamlarını satarak ekmeklerini kazanıyorlar. O sanatçıların seyircilerine karşı büyük sorumlulukları var. Bence alıştığımız halleriyle sunulmalı. Ben öyle bir fotoğrafın çıkmasını doğru bulmuyorum. Hepimiz belli yaşa geleceğiz, bence bu yapılmamalıydı. Bence herkes Bülent Ersoy’u kocaman kocaman elbiseleri ve saatlerce süren makyajıyla tanımalıydı.” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!