Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mahmud Abbas'la görüştü

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mahmud Abbasla görüştü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2014 01:07

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM Genel Kurul görüşmeleri için bulunduğu New York'ta Irak Cumhurbaşkanı Muhammed Fuad Masum ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüştü.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre Erdoğan, Irak Cumhurbaşkanı Masum ile yaptığı görüşmede Bağdat'ta kurulan yeni hükümet için başarı dileklerini ileterek, Türkiye olarak Irak'ın birlik ve beraberliğini önemsediklerini vurguladı.

Teröre karşı ortak mücadelenin önemine değinilen görüşmede, ikili ekonomik ilişkilere ivme kazandırılması konusunda da mutabakat sağlandı.

Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas'la yaptığı görüşmede de Gazze'deki ateşkesin kalıcı hale getirilmesinin yanı sıra Filistinliler arasındaki birliğin öneminin altı çizildi.

Gazze'ye yönelik ablukanın kaldırılması için uluslararası camianın İsrail üzerinde baskı yapması gerektiğine de değinilen görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye olarak bundan sonraki süreçte de Filistinlilere destek vermeyi sürdüreceklerini ifade etti.

Haberin Devamı

Erdoğan, gün içinde ayrıca Slovenya Cumhurbaşkanı Borut Pahor, Gürcistan Başbakanı Iraklı Garibaşvili, Romanya Başbakanı Victor Viorel Ponta ve Grenada Başbakanı Keith Mitchell ile bir araya geldi.

Bu görüşmelerde de ikili ilişkilerin değerlendirildiği ve Erdoğan'ın muhataplarından Türkiye'nin 2014-2015 BMGK adaylığına destek istediği kaydedildi.

OBAMA'NIN VERDİĞİ RESEPSİYONA KATILDI
Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama ve eşinin, Waldorf Astoria otelinde konuk heyet başkanları ve eşlerine verdiği resepsiyona da katıldı.

Erdoğan resepsiyonun ardından da BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un İklim Zirvesi'ne katılan devlet ve hükümet başkanlarının katılımıyla düzenlediği çalışma yemeğinde yer aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!