Kobani’den tek çıkış Türkiye

Güncelleme Tarihi:

Kobani’den tek çıkış Türkiye
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2014 01:32

ABD, terör örgütü Irak-Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) Suriye’deki mevzilerine hava saldırısı düzenlerken, Arapça adı Ayn el Arap Kürtçe adı Kobani olan kentteki kuşatma giderek daralıyor.

Haberin Devamı

Demokratik Birlik Partisi’nin (PYD) denetimindeki şehir doğu, batı ve güneyden IŞİD’in şiddetli saldırıları altında. Son beş gündür Kobani ve çevresindeki köylerden 200 bin kişinin giriş yaptığı Şanlıurfa’nın Suruç Belediye Eş Başkanı Orhan Şansal, “Kobani’de çember daralıyor. Çatışmalar şehrin 3-4 km uzağına kadar geldi ve Kobani bir iki güne kadar düşebilir” diye konuştu. IŞİD’in Kobani’de en az 105 köyü ele geçirdiğini söyleyen BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Rupert Colville de “Korkumuz, Kobani’nin tümüyle düşmesi” dedi.

OPERASYON MERKEZİ SARRİN

IŞİD saldırısı iki ana kol üzerinden sürüyor. Birinci kol, Kobane’nin doğusundaki Tel Abyad ikinci kolsa güneydeki Sarin. IŞİD’in Halep’teki kalelerinden ikmal alan Sarin, IŞİD’in asıl operasyon merkezi. YPG’nin elinde IŞİD’in sahip olduğu silahlar yok. Daha çok hafif silahlara yaslanan YPG’liler de zaman zaman havan topu, uçaksavarlar ve roketler kullanırken görülüyor. IŞİD’in eline geçtiği Kobani’den tek çıkış ise kuzeye doğru Türkiye yönünde. Bu arada New York Times gazetesinin ulaştığı Kobani’deki yerel liderlerden Ömer Alluş, bir IŞİD liderinin telefonda kendisine Kürtlerin örgütün halife ilan ettiği Ebubekir el Bağdadi’ye biat etmesini istediğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!