Türk mutfağını tanımak için Manavgat'a geldi

Güncelleme Tarihi:

Türk mutfağını tanımak için Manavgata geldi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2014 17:29

İspanyalı öğretmenler, Türk mutfağını yakından tanımak için Türkiye'ye geldi.

Haberin Devamı

İspanyol öğretmenleri, Antalya'nın Manavgat ilçesine gelişlerinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Keklik karşıladı. Ispanya'nın Valencia kentinde bulunan Costa Azahar Yüksekokulu'ndan gelen misafir öğretmenler Delia Ramos Liso ve Javier Martinez, 'Aynı Malzemeler, Farklı Lezzetler' projesi paydaşı Şule Muzaffer Büyük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret etti.

Okul ziyareti öncesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Keklik, yabancı konuklarla proje hakkında karşılıklı bilgi alışverişinde bulundu. Keklik, "Avrupa Birliği(AB) Erasmus Projesi kapsamında Şule Muzaffer Büyük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul idaresi ve proje öğretmenleri tarafından hazırlayıp yürüttükleri 'Aynı Malzemeler, Farklı Lezzetler' isimli proje çalışmaları hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. Yürütülen bu güzel çalışma için her iki okul idareci öğretmen ve öğrencilerine başarılar diliyorum." dedi.

Misafir öğretmenler Delia Ramos Liso ve Javier Martinez Manavgat'ta olmaktan, Şule Muzaffer Büyük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'yle ortaklaşa yürüttükleri projenin Manavgat’taki çalışmalarına katılmaktan mutlu olduklarını ifade etti.

Okulun Müdür Yardımcısı Sibel Bayram ve projede görevli öğretmenleri Onur Arslan, Murat Şevket Büzrüç, Çağdaş Özbay, misafir öğretmenlere, okulda bulunan yiyecek ve içecek alanını, programda belirlenmiş otelleri, kültürel mekan ve yerleri tanıtacakları belirtildi. İki okulun proje çalışmasının üç gün süreceği bildirildi. Ayrıca proje kapsamında 2015-2016 mart ayları arası 6'şar kişilik öğrenci grubu okula gelerek bölgedeki otellerde 21 günlük staj 21 günlük staj yapacakları kaydedildi. Proje ortağı İspanyalı öğrenciler, Türk mutfağına özgü lezzetleri öğrenip kendi mutfaklarına transfer edecekleri dile getirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!