ABD Başkanı Obama'dan 'hava operasyonu' açıklaması

Güncelleme Tarihi:

ABD Başkanı Obamadan hava operasyonu açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2014 17:15

ABD Başkanı Barack Obama, uluslararası koalisyonun Suriye'deki IŞİD hedeflerini vurduğu operasyonla ilgili bilgi vermek için Beyaz Saray'da bir basın toplantısı düzenledi. Obama, "IŞİD'in yenilmesi için ne gerekiyorsa yapacağım" dedi.

Haberin Devamı

Kısa bir açıklama yapan ve gazetecilerden soru kabul etmeyen Obama, beş Arap ülkesinin katıldığı koalisyonun gücünün, ABD'nin IŞİD'le savaşında yalnız olmadığını gösterdiğini belirtti.

Obama; Suudi Arabistan, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar ve Ürdün'ün destek verdiği operasyonun zaman alabileceğini ancak IŞİD'in yenilmesi "için ne gerekiyorsa yapacağını" belirtti.

“ABD olarak ortak güvenliğimiz adına bu ülkeler ile omuz omuza vermekten gurur duyuyoruz” diyen Obama, şu ana kadar IŞİD tehdidine karşı kapsamlı çabalara 40 ülkenin destek teklifinde bulunduğunu belirtti. Bu çabaları, terörist hedeflerini yok etmek, Irak ve Suriyeli muhaliflere destek ve eğitim vermek, IŞİD’in para kaynaklarını kesmek ve yabancı militanların katılımını engellemek olarak sıraladı.

ABD Başkanı Obamadan hava operasyonu açıklaması
ABD, HORASAN’I DA VURDU


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!