Su kavgasının bilançosu 749 bin TL

Güncelleme Tarihi:

Su kavgasının bilançosu 749 bin TL
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2014 01:17

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, daha önce ASKİ ekiplerinin ‘kaçak su’ kullanıldığını tespit ettiği CHP’li Aylin Nazlıaka’nın da evinin bulunduğu 21 villalı siteye, toplamda 749 bin 605 lira para cezası uygulandığını açıkladı. Gökçek, “Yarın (bugün) tebliğ edilecek ve 3 gün içerisinde ödenmesi gerekecek” dedi.

Haberin Devamı

Bir süredir CHP’li Aylin Nazlıaka ile su polemiği yaşayan Başkan Melih Gökçek, dün Nazlıaka’nın, “Gökçek’in verileri kendisi gibi yalandır” sözleri üzerine basın toplatısı düzenledi. Nazlıaka’nın evinden alınan su numunelerinin direkt şebekeye giden sulan alındığını ispat etmek için görüntü ve fotoğraflarla açıklama yapan Gökçek, toplantıda özetle şunları söyledi:

‘NAZLIAKA YALAN SÖYLÜYOR’

“Aylin Nazlıaka yalan söylüyor. Birinci numune direkt depodan alındı. İkinci numune de hemen suyun arıtma cihazından geçtikten sonra geçtiği ilk çeşmeden alındı. Anında testler yapıldı. Kuyu suyu direkt olarak depoya aktarılmış. Klor testi bunu kanıtladı. Bizim ilk gün kuyudan alarak teste tabi tuttuğumuz bir numune yok. Sitede kaçak su kullanan abonelere, 28 bin 418 lira, iş yeri başına da 70 bin 921 lira ceza kesildi. Bugün hanelere tebliğ edilecek. Mahkeme ve itiraz sürecini saymazsak da 3 gün içerisinde cezaların ödenmesi gerekiyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!